Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Τρομοκρατία: Αλλάζουν τα δεδομένα μετά το νέο εύρημα στο σπίτι του 42χρονου

Τρομοκρατία: Αλλάζουν τα δεδομένα μετά το νέο εύρημα στο σπίτι του 42χρονου

Το εύρημα της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του 42χρονου που κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών στην αποθήκη του Κουκακίου, αλλάζει τα δεδομένα στην δικογραφία που συντάσσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς πλέον υπάρχουν σαφείς ενδείξεις σχέσης του κατηγορουμένου, με την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Το εύρημα στο σπίτι του 42χρονου στα Εξάρχεια, δεν είναι άλλο από ένα αρχείο pdf που περιείχε παλαιότερη προκήρυξη της «ΟΛΑ» που αφορά στην βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας, στις 24/11/2015.

Όπως διαπιστώθηκε από την εργαστηριακή έρευνα του αποσπώμενου ψηφιακού δίσκου που περιείχε το έγγραφο pdf, αυτό είχε επεξεργαστεί ως αρχείο στις 5/1/2016. Την αμέσως επομένη ημέρα και συγκεκριμένα στις 6/1/2016 η προκήρυξη της «ΟΛΑ» είχε δει το φως της δημοσιότητας σε ιστοσελίδα Αντιεξουσιαστών, και μάλιστα έχοντας ηλεκτρονικές δικλείδες ασφαλείας για μη περεταίρω επεξεργασία του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Τώρα, και σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι πεπεισμένοι πως αυτό το στοιχείο αποδεικνύει πως ο 42χρονος, εάν δεν είναι ο συντάκτης της προκήρυξης, τότε σίγουρα είναι ο άνθρωπος που επεξεργάστηκε το αρχείο και γιατί όχι ο άνθρωπος που έκανε την απομακρυσμένη ανάρτηση του κειμένου σε γνωστή ιστοσελίδα Αντιεξουσιαστών.

Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το newsit.gr η αρχική παρακολούθηση του 42χρονου αφορούσε κυρίως στην σχέση που είχε αναπτύξει ο ίδιος με τον διαβόητο δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, καθώς ο εντοπισμός και η σύλληψη του τελευταίου αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

 Ωστόσο μια κίνηση που είχε κάνει ο 42χρονος λίγες ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ, να πετάξει δηλαδή έναν φορητό υπολογιστή με καταστραμμένο από οξύ σκληρό δίσκο στα σκουπίδια, έστρεψε τις έρευνες προς την τρομοκρατία, καθώς μια ημέρα μετά από αυτό το περιστατικό είχε δει το φως προκήρυξη με ανάληψη ευθύνης, για το συγκεκριμένο χτύπημα, από την «ΟΛΑ».

Αυτομάτως οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έβαλαν τον 42χρονο στο κάδρο των ερευνών για την «ΟΛΑ» και μάλιστα ως θεωρητικό και συντάκτη των προκηρύξεων.

Μάλιστα από εκτεταμένες παρακολουθήσεις που είχαν κάνει εκείνη την εποχή στην περιοχή των Εξαρχείων, ακόμα και με παγιδεύσεις μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, είχαν την εντύπωση πως η συγκεκριμένη οργάνωση λειτουργούσε σε δυο επίπεδα. Το θεωρητικό, τους ιδεολόγους δηλαδή και εν συνεχεία το επιχειρησιακό κομμάτι, τους ανθρώπους δηλαδή που αναλάμβαναν την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και βέβαια την τοποθέτησή  τους στους στόχους.

Όσον αφορά στον 42χρονο και λόγω της παλαιότερης εμπλοκής του στην απαγωγή του βορειοελλαδίτη βιομηχάνου Μυλωνά, όπου είχε κατηγορηθεί ως συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα, στην Αντιτρομοκρατική θεωρούσαν πως είναι άτομο ιδιαιτέρως έμπειρο στην παρανομία, αλλά και στο λεγόμενο «Αντάρτικο Πόλης».

Ωστόσο κάποια λάθη που έχει κάνει, δεν συνάδουν με αυτή την εκτίμηση της Αντιτρομοκρατικής. Πιο συγκεκριμένα νοίκιασε με τα πραγματικά του στοιχεία την αποθήκη στο Κουκάκι, όπου βρέθηκαν τα εκρηκτικά και οι πυροκροτητές και βέβαια το γεγονός πως στο σπίτι του βρέθηκε usb με το αρχείο pdf που περιείχε την προκήρυξη της ΟΛΑ για την επίθεση στον ΣΕΒ.

Τέλος σημαντικό λάθος αποτελεί και το γεγονός πως ενώ νοικιάζει τη αποθήκη με τα πραγματικά του στοιχεία, έδωσε στην ιδιοκτήτρια αριθμό κινητού τηλεφώνου το οποίο αποδείχτηκε «φάντασμα». Πακιστανικό δηλαδή.

Αυτά τα σημαντικά και συνάμα παιδαριώδη λάθη, δεν συνάδουν με την εμπειρία του 42χρονου, όπως θέλουν να πιστεύουν στην Αντιτρομοκρατική, ή τουλάχιστον όπως διαρρέουν.

Πάντως στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο πιστεύουν ακράδαντα πως κατάφεραν ένα σοβαρό χτύπημα, τουλάχιστον στον θεωρητικό πυρήνα της ΟΛΑ: «…πρόκειται για το συντονιστή της οργάνωσης. Μετά από την ανακάλυψη τον εκρηκτικών, η οργάνωση έμεινε χωρίς «όπλα», αλλά και χωρίς το θεωρητικό τους υπόβαθρο και ουσιαστικά τον συντάκτη των προκηρύξεων της», λέει με νόημα στο newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις