Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Τρόμος για τον αρχαιοφύλακα στην Πνύκα! Του επιτέθηκαν με βαριοπούλες

Τρόμος για τον αρχαιοφύλακα στην Πνύκα! Του επιτέθηκαν με βαριοπούλες

Στιγμές τρόμου έζησε, το βράδυ της Τετάρτης (28.11.2018), ο αρχαιοφύλακας στην Πνύκα. Άγνωστοι του επιτέθηκαν με βαριοπούλες όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι δράστες της επίθεσης που δέχτηκε, χθες στις 21:00 το βράδυ, ο αρχαιοφύλακας στην Πνύκα ήταν δυο και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Κρατούσαν βαριοπούλες και αφού απείλησαν και εκφόβιζαν τον φύλακα, εκείνος έτρεξε να βρει καταφύγιο στο φυλάκιο.

Οι κουκουλοφόροι όμως δεν σταμάτησαν και άρχισαν με τις βαριοπούλες να σπάνε το φυλάκιο, πριν εξαφανιστούν.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, άμεσα κλήθηκε η αστυνομία, η οποία έκανε έρευνες στην περιοχή αλλά οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, επικοινώνησε με την ηγεσία της αστυνομίας και ζήτησε εντατική αστυνόμευση του χώρου».

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους ο αρχαιοφύλακας της Πνύκας» και όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του «διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους πολίτες ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και του μνημείου».

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως, τονίζοντας πως «είναι απαράδεκτο λίγους μήνες μετά το θάνατο του άτυχου νεαρού στους λόφους του Φιλοπάππου να μην έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία των εργαζομένων αρχαιοφυλάκων,  όσο και του Αρχαιολογικού Χώρου».

Οι εργαζόμενοι ζητούν «την άμεση αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς (πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟΑ, Δήμου Αθηνών, Ελληνική Αστυνομία) ώστε επιτέλους να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί η πολιτεία να προστατεύσει τους  εργαζομένους του συγκεκριμένου Αρχαιολογικού Χώρου παρά και τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη γνωστοποίηση της απόφασης να αποσυρθούν όλα τα μέλη της Ένωσης (αρχαιοφύλακες και νυχτοφύλακες) σε ασφαλές μέρος μέχρι να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις