Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τρόμος στο κέντρο της Αθήνας και τις τουριστικές περιοχές – Συμμορίες “γδύνουν” τα θύματά τους

κέντρο Αθήνας

Τρόμος στις τουριστικές περιοχές της Αθήνας, κυρίως στου Φιλοπάππου και την Ακρόπολη, από συμμορίες αλλοδαπών που λυμαίνονται την περιοχή και ληστεύουν ζευγαράκια και τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη χαρτογραφήσει αυτές τις συμμορίες και με ειδικές δράσεις στις οποίες συμμετέχουν ακόμα και αστυνομικοί της Ασφάλειας, προσπαθεί να περιορίσει την δράση αυτών των συμμοριών και βέβαια να τις εξαρθρώσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις περιοχές Φιλοπάππου, Ακρόπολης, την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά και περιοχές του Θησείου, λυμαίνονται συμμορίες Αλγερινών, Πακιστανών, Αλβανών και Ρομά. Σε αυτές τις συμμορίες φέρεται να συμμετέχουν και Έλληνες με παραβατική συμπεριφορά.

Τα μέλη των συγκεκριμένων συμμοριών αποτελούνται από άτομα νεαρής ηλικίας, ανάμεσα τους και αρκετοί ανήλικοι που είναι οπλισμένοι με σουγιάδες, μαχαίρια και αυτοσχέδια ρόπαλα.

Κυρίως ληστεύουν ζευγαράκια στην περιοχή του Φιλοπάππου, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως τα νεαρά παιδιά ψάχνουν απόμερα σημεία για να ζήσουν των έρωτα τους.

Κατά συνέπεια οι συμμορίες έχουν πεδίο ανοιχτό να δράσουν, καθώς χτυπούν σε αυτά τα απόμερα σημεία αρπάζοντας από τα θύματα τους κινητά τηλέφωνα, χρήματα, ακόμα και τα ρούχα των θυμάτων, στην περίπτωση που αυτά είναι επώνυμες και ακριβές μάρκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνο μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, έχουν σημειωθεί στην Ακρόπολη, του Φιλοπάππου, την Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά και το Θησείο, οκτώ επιθέσεις ενώ μάλιστα σε μια περίπτωση δεν δίστασαν οι ληστές να τραυματίσουν έναν 19χρονο νεαρό με μαχαίρι, μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, καθώς ο νεαρός …τόλμησε να αντιδράσει.

Ο 19χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ευτυχώς διαπιστώθηκε πως ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός.

Στο μεταξύ Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, κατάφεραν έπειτα από ενδελεχείς έρευνες να εξαρθρώσουν μια συμμορία Αλγερινών, οι οποίοι δρούσαν στην περιοχή του Φιλοπάππου και λήστευαν ανυποψίαστα ζευγαράκια.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και για το λόγο αυτό, εκτός του ότι έχουν πυκνώσει περιπολίες Αστυνομικών στην περιοχή, πλέον περιπολούν με πολιτικά ρούχα αστυνομικοί τόσο της Ασφάλειας Αττικής, όσο και της Ασφάλειας Αθηνών, ενώ έχουν “ρίξει” κυρίως στην περιοχή του Φιλοπάππου “ζευγαράκια” αστυνομικών, ώστε να λειτουργήσουν ως “δόλωμα” για τις συμμορίες των κακοποιών.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις