Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τσάμπα κόπος στα Μέγαρα! Άδειο το μηχάνημα που έκλεψαν από τράπεζα!

Τσάμπα κόπος στα Μέγαρα! Άδειο το μηχάνημα που έκλεψαν από τράπεζα!

Ένα ολόκληρο αυτόματο μηχάνημα πληρωμής λογαριασμών και καταθέσεων, σήκωσαν χθες (07.02.2019) τα ξημερώματα άγνωστοι από τράπεζα στα Μέγαρα, αφού πρώτα έσπασαν την πόρτα ασφαλείας με το αυτοκίνητο που οδηγούσαν, το οποίο βέβαια το χρησιμοποίησαν ως “πολιορκητικό κριό”.

Μάλιστα και επειδή σε κοντινή απόσταση με την τράπεζα βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και οι αστυνομικοί της νυχτερινής βάρδιας θα άκουγαν το θόρυβο από την… μηχανοκίνητη εισβολή, οι δράστες πήραν τηλέφωνο στο τμήμα προφασιζόμενοι τους πολίτες, καταγγέλλοντας πως εκείνη την ώρα γινόταν ένοπλη ληστεία σε επιχείρηση στην Κινέτα και μάλιστα, όπως είπαν, πέφτουν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα άμεσα οι αστυνομικοί να σπεύσουν στο σημείο του… δήθεν περιστατικού.

Πλέον, ανενόχλητοι, οι πέντε κακοποιοί, εισέβαλαν στην τράπεζα με το αυτοκίνητο που ουσιαστικά χρησιμοποίησαν ως “πολιορκητικό κριό” διαλύοντας στην κυριολεξία την θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας του τραπεζικού υποκαταστήματος.

Στη συνέχεια και με συντονισμένες ενέργειες, οι πέντε κακοποιοί που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες, καθώς τις κινήσεις τους κατέγραφε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της Τράπεζας, έδεσαν με ιμάντες το αυτόματο μηχάνημα πληρωμών και καταθέσεων και το έσυραν μέχρι το πεζοδρόμιο, έξω ακριβώς από το υποκατάστημα.

Το φόρτωσαν σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο που είχαν μαζί τους και τ’ οδηγούσε συνεργός τους και διέφυγαν από το σημείο, εγκαταλείποντας το αρχικό όχημα με το οποίο εισέβαλαν στην τράπεζα.

Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα ο “κόπος τους πήγε τσάμπα”, καθώς κάθε μεσημέρι οι υπεύθυνοι τις Τράπεζας αδειάζουν το αυτόματο μηχάνημα πληρωμών από τα χαρτονομίσματα, τα οποία στην συνέχεια τοποθετούν στο χρηματοκιβώτιο και αφήνουν στο εσωτερικό του τα κέρματα που κατ’ ουσίαν είναι για τα ρέστα.

Όταν πλέον έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους της περιοχής η κλοπή και η εισβολή των πέντε αγνώστων στην τράπεζα, αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά είχαν φθάσει στο σημείο περιπολικά της Άμεσης Δράσης και κλιμάκιο της Ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί είδαν όλες τις κινήσεις των πέντε κακοποιών, μέσα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας και βέβαια διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο που άφησαν πίσω τους οι δράστες ήταν κλεμμένο το ίδιο βράδυ από κοντινή περιοχή. Έρευνες για την εξιχνίαση της υποθέσεις πραγματοποιεί η Ασφάλεια Αττικής.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις