Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Τσιάρας στο Live News: Θα αυστηροποιήσουμε το νόμο για τις επιθέσεις με βιτριόλι

βιτριόλι

Για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον της 34χρονης Ιωάννας με βιτριόλι, αλλά και για την υπόθεση του «βιαστή της Λευκίμμης» στην Κέρκυρα που αφέθηκε ελεύθερος και πάλι κατηγορήθηκε για βιασμό αλλά και για την υπόθεση του παιδεραστή του Ρεθύμνου και τον τρόπο με τον οποίο εκτίουν για τέτοια εγκλήματα τις ποινές τους μίλησε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Είναι υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη και πρόκειται για αποτρόπαια εγκλήματα. Ο μέσος Έλληνας πολίτης θέλει να νιώσει ασφαλής. Μας προβλημάτισαν από την πρώτη στιγμή αυτά και γι αυτό θα πω ότι όταν κάναμε κάποιες αλλαγές στον ποινικό κώδικα ήταν η αυστηροποίηση των ποινών για βιασμό και ομαδικό βιασμό. Το θέμα με το βιτριόλι είναι όντως μια βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με ποινή κάθειρξης 5 έως 10 χρόνια αλλά πρέπει να γίνει πιο αυστηρή και θα το θέσουμε υπόψιν της επιτροπής για την παρακολούθηση του ποινικού κώδικα», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια φιλοσοφία που θέλω να σας γνωστοποιήσω. Ο Ποινικός Κώδικας διαπνέεται από χαμηλότερες ποινές γιατί πρέπει να μπορούν οι φυλακισμένοι να κοινωνικοποιηθούν εκ νέου. Το ζήτημα είναι να δούμε τα αποτελέσματα και αυτή η επιτροπή θα μας δώσει την δυνατότητα να κάνουμε τις όποιες παρεμβάσεις. Εφόσον το έγκλημα είναι πριν την ψήφιση του σκληρότερου νόμου μπορεί να κάνει επίκληση του ευμενέστερου νόμου».

Δείτε όλα όσα είπε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός Δικαιοσύνης

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις