Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσοχατζόπουλος: «Ανίερη συμμαχία Βενιζέλου – Σαμαρά για να με βάλουν φυλακή»

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

– Κανείς δεν… γλίτωσε από το στόμα του Άκη Τσοχατζόπουλου κατά την απολογία του
– Συντηρητικός και ξεπερασμένος ο Σημίτης, βολές και κατά του Καστανίδη
– Είμαι αθώος, φέραμε την τεχνολογία στην Ελλάδα, είπε
– Επανέλαβε πως όλα γίνονταν με αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και ο Κώστας Σημίτης ως πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα
– Για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο: Βγήκε για 12 ώρες να πάρει αέρα

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας απολογείται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, για την υπόθεση των “χρυσών μιζών” από εξοπλιστικά προγράμματα. Για μια ακόμα φορά ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε πως είναι αθώος και έκανε λόγο για κατασκευασμένα και ψεύτικα στοιχεία σε βάρος του.

“Πέρασα μέσα από φωτιά και εμπόδια για να φτάσω εδώ που έφτασα και σας βεβαιώ ότι δεν έκανα τίποτα. Τίποτα δεν υπήρχε εις βάρος μου. Μπορώ να κοιτάξω τον άλλο κατάματα και να του πω την άποψή μου. Δόθηκε η εντύπωση ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι μία σφηκοφωλιά όπου έμπαιναν οι πράκτορες (όπλων) και έδιναν μίζες δεξιά και αριστερά. Απίθανα πράγματα έχουν ειπωθεί από τους εισαγγελείς μόνο και μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Όταν εκφυλίζεται η Δικαιοσύνη από τέτοιους λειτουργούς, δεν γίνεται δουλειά” είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αρχίζοντας την απολογία του.

Επιπλέον ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος επανέλαβε ότι ως εκ της θέσεως του δεν είχε κανένα δικαίωμα υπογραφής ή διαπραγμάτευσης, καθώς μόνο αρμόδιο να κρίνει και να εγκρίνει είναι το ΚΥΣΕΑ. “Οποιαδήποτε αγορά ρυθμίζεται από τον νόμο. Το ΚΥΣΕΑ, ανώτατο όργανο, είναι αυτό που κρίνει στο τέλος. Δεν αποφασίζει ο υπουργός… εδώ δικάζεται η πολιτική ιστορία της Ελλάδας από το 1974 έως τώρα”, προσθέτοντας πως “με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνη γνώμη του Κ. Σημίτη αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων και καταλήξανε σε νέα οπλικά συστήματα και 100.000 ένοπλους άνδρες. Φέραμε την τεχνολογία στην Ελλάδα”.

Αναφερόμενους στους πρώην συναδέλφους από το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι υπήρξε μία “ανίερη συμμαχία” μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά, με μόνο στόχο να τον κλείσουν στην φυλακή, ενώ χαρακτήρισε τον Κ. Σημίτη “ξεπερασμένο και συντηρητικό”. Βολές εξαπέλυσε και κατά του Χ. Καστανίδη, ο οποίος μεθόδευσε μαζί με πρώην σύμβουλό του και νυν εισαγγελικό λειτουργό, όπως ανέφερε, τη δίωξη σε βάρος του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, για την οποία καταδικάστηκε.

Εκτενή αναφορά έκανε και στη Βίκυ Σταμάτη, αλλά και στη κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, αναφέροντας: “Υπάρχουν αποφάσεις εγκλεισμού και εξόντωσης, από άποψης υγείας. Ο εγκλεισμός είναι η χειρίστη μορφή, είτε είναι φυλακή είτε είναι ψυχιατρείο. Το ζήσαμε όταν η γυναίκα μου θέλησε να φύγει από το Δρομοκαΐτειο για 12 ώρες για να βγει έξω, να πάρει αέρα. Της απαγόρευσαν να προαυλίζεται, να πάρει καφέ. Πού ήταν τότε η δικαιοσύνη; Οι συνέπειες ήταν τραγικές. Ζημία ψυχική και σωματική για τη γυναικά μου. Βαρύτατη ζημία για την κόρη μου που δεν της επέτρεπαν να πάει με το παιδί της στη Γαλλία για εγχείρηση εγκεφάλου. Που είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ήταν όλα άνωθεν εντολές. Πολιτικές και δικαστικές εξουσίες αποφάσισαν και αδιαφορούσαν για την τύχη μου ή την τύχη της κόρης μου”.

Η απολογία του πρώην υπουργού συνεχίζεται.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε