Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Βαξεβάνης: Αυτή είναι η διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ

Βαξεβάνης: Αυτή είναι η διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ

Ο Κώστας Βαξεβάνης, ο δημοσιογράφος που δημοσιοποίησε στο περιοδικό του HOT DOC τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που ο ίδιος ζήτησε για το usb που έχει στα χέρια του.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, η λίστα έφτασε στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τον Οκτώβριο του 2010 σε μορφή CD και εκείνος το αντέγραψε σε usb stick.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, έδωσε το usb stick που έχει στα χέρια του όπως αναφέρει στο πιστοποιημένο εργαστήριο ηλεκτρονικής έρευνας, την “Εγκληματολογική Εταιρεία Πραγματογνωμόνων και Τεχνικών Συμβούλων επί θεμάτων εγγράφων και γραφής ψηφιακών πειστηρίων Forencic Associates” για επεξεργασία.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η λίστα Λαγκάρντ που ο ίδιος έχει στην κατοχή του δημιουργήθηκε στις 15 Απριλίου του 2009.

Αυτά (2.062 ονόματα) τυπώθηκαν στις 13 Οκτωβρίου του 2009, πριν δηλαδή οι ελληνικές αρχές το παραλάβουν, όχι από CD αλλά από άλλο εγγράψιμο μέσο, δηλαδή από κάποιον σκληρό δίσκο κομπιούτερ ή κάποιο USB.

Σημειώνεται ότι η εκτύπωση από CD δεν αφήνει ίχνη.

Μάλιστα, ο χρόνος εκτύπωσης είναι ίδιος για όλα τα αρχεία, πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η εκτύπωση έγινε σε επαγγελματικό χώρο.

Αφού το αρχείο αυτό έγινε CD, αυτό αντιγράφτηκε και αποθηκεύτηκε σε μέσο USB.
Αυτή την αντιγραφή παραδέχεται πως έχει κάνει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Άρα, η ημερομηνία αντιγραφής του CD που φαίνεται στο USB είναι η ημερομηνία αντιγραφής του CD που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο USB που παρέδωσε στο ΣΔΟΕ.
Άρα, αυτή η ημερομηνία πρέπει να είναι γύρω στα μέσα Οκτωβρίου, όπως έχει καταθέσει στην Επιτροπή Διαφάνειας ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Υπάρχει όμως ένα άλλο στοιχείο που προβληματίζει. Όπως έδειξε η έρευνα, η μετατροπή του CD σε USB έγινε στις 4 και 5 Αυγούστου του 2010, περίοδο κατά την οποία όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση, διαβεβαιώνουν πως δεν είχαν καν τη λίστα. Η ημερομηνία αυτή είναι πριν καν πάρει στα χέρια του την λίστα ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΠΗΓΗ : HOT DOC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο κυνήγι του χαμένου USB – Εκτός από το CD αναζητείται και το πρωτότυπο στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ – Στο κάδρο των ποινικών ευθυνών και ο Διώτης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε