Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Βάρη: Αυτοί είναι οι δύο Μαυροβούνιοι που δολοφονήθηκαν

“Ξεψαχνίζουν” οι αστυνομικοί την δράση της Σερβο-Μαυροβούνιας μαφίας στην Ελλάδα.
Οι φωτογραφίες των δύο δολοφονημένων στην Βάρη.
Η δράση τους σε μία από τις ισχυρότερες συμμορίες του Μαυροβουνίου.
Τι είπαν στους αστυνομικούς οι γυναίκες τους.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες των δύο ανδρών που δολοφονήθηκαν στα Βλάχικα στην Βάρη το βράδυ της Κυριακής (20.01.2020)

Τα δύο άτομα ανήκουν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι». Κατά τις πληροφορίες, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS, σχολιάζοντας το άγριο φονικό στην Βάρη.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο.

Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι». Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη : τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.

Με πλαστά έγγραφα στην Ελλάδα, “σφίγγες” οι σύζυγοί τους

Οι σύζυγοι των δύο ανδρών κατέθεσαν στους αστυνομικούς για τις άγριες δολοφονίες στην Βάρη, οι οποίες έγιναν μπροστά στα μάτια τους!

Και οι δύο δεν ξέρουν αγγλικά – έτσι είπαν τουλάχιστον – και η συνεννόηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Πάντως δεν έδειξαν διάθεση να αποκαλύψουν οτιδήποτε για τους συζύγους τους, και ήταν πραγματικά… “σφίγγες”.

click4more: Αυτή είναι η δράση της Μαυροβούνιας μαφίας στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα, η μια από τις 2 δήλωσε πως είχαν έρθει πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα για να δουν τους άντρες τους, και πως… δεν ξέρουν που έμεναν. Κάτι που βάζει σε υποψίες την ΕΛΑΣ για το τι μπορεί να έχει μέσα το σπίτι -ή τα σπίτια -που έμεναν, και δεν θέλουν να το αποκαλύψουν, παρά τα όσα έγιναν στην Βάρη το βράδυ της Κυριακής.

Πάντως ήταν οι σύζυγοί τους που είπαν στην ΕΛΑΣ τα πραγματικά τους ονόματα, καθώς κατά πάσα πιθανότητα οι δύο άνδρες ήταν στην χώρα μας με πλαστά έγγραφα.

Δείτε τις φωτογραφίες τους

Ο Ιγκόρ Ντέντοβιτς
Ο Σταμάτοβιτς δολοφονήθηκε στην Βάρη
Ο Στέβαν Σταμάτοβιτς

Μαυροειδάκος: Φαίνεται επαγγελματικό χτύπημα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδκάκος έκανε λόγο για επαγγελματικό χτύπημα στην Βάρη, κάτι το οποίο φανερώνει και η σφοδρότητα των πυροβολισμών αλλά και ο χρόνος που έδρασαν.

Κι αυτό γιατί χτύπησαν την ώρα που οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στην Βάρη άλλαζαν βάρδια, και οι επόμενοι ενημερώνονταν από τους προηγούμενους. Επομένως υπήρχαν μερικά λεπτά που δεν μπορούσαν να δράσουν, κάτι που μάλλον οι δολοφόνοι ήξεραν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις