Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βαριές “καμπάνες” στα μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης Βλαστού στις φυλακές Κορυδαλλού

απομάκρυνση φυλακών
Φωτογραφία αρχείου

”Καμπάνες” από 30 μήνες φυλάκιση μέχρι 20 έτη κάθειρξη έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε 12 εκ των 26 κατηγορουμένων, για την υπόθεση του κυκλώματος με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού και πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Βλαστό.

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι, κατά περίπτωση, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, εκρήξεις κλπ.
Το Δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 20 ετών τον Παναγιώτη Βλαστό με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα παράπτωμα μέσα στη φυλακή, ενώ παρακολούθησε και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Στον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Σκαφτούρο το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Οι αρχές είχαν φτάσει στα ίχνη του κυκλώματος μετά την μαρτυρία στις αρχές της ξαδέρφης του Παναγιώτη Βλαστού, Λίτσας.  Στην Λίτσα Βλαστού, το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 14 ετών, λόγω του ότι της αναγνωρίστηκε η συμβολή της στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σε όλους, πλην του Παναγιώτη Βλαστού, χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, ενώ το δικαστήριο απάλλαξε 14 κατηγορούμενους, είτε γιατί δεν προέκυψε η συμμετοχή τους στο κύκλωμα, είτε γιατί οι πράξεις που τους αποδόθηκαν είχαν υποπέσει σε παραγραφή. Μεταξύ των αθωωθέντων ήταν και η μία εκ των δικηγόρων του Παναγιώτη Βλαστού, Αδαμαντία Αγγελέτου.
Στη δράση του κυκλώματος αποδόθηκαν, μεταξύ άλλων, η επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων, Σοφίας Πετράκη, της προέδρου Εφετών, Παρασκευής Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου, καθώς και οι εκρήξεις στο σπίτι του Γιάννη Σμπώκου και σε αυτό της αδελφής του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις