Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βαρύτατες ποινικές διώξεις για “μαϊμού” δάνεια και οικονομικά βοηθήματα!

δάνεια
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Οι ποινικές διώξεις αφορούν σε “μαϊμού” δάνεις από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού. Τι ανακάλυψε η εισαγγελία Διαφθοράς.

Σε βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις “σκόνταψε” η Εισαγγελία Διαφθοράς διερευνώντας τις καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες με δάνεια από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού την περίοδο 2012-2014.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης η Εισαγγελία Διαφθοράς προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για πέντε κακουργήματα σε βάρος 17 προσώπων τα οποία είχαν διατελέσει μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού την επίμαχη περίοδο.

Η υπόθεση με τα δάνεια – μαϊμού

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αφορά σε πλαστογραφημένες αιτήσεις για δάνεια και οικονομικά βοηθήματα για τα οποία δεν υπήρχαν σχετικές αιτήσεις των δικαιούχων, με αποτέλεσμα – κατά την κατηγορία- τα χρήματα να τα καρπώνονται οι ποινικά ελεγχόμενοι.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας , της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ) και της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα δάνεια και τα βοηθήματα, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας, φέρεται να χορηγήθηκαν σε δικαιούχους οι οποίοι βεβαιώνουν ότι ουδέποτε τα έλαβαν. Σύμφωνα με την ασκηθείσα ποινική δίωξη το επίμαχο ποσό των πλαστογραφημένων αιτήσεων ανέρχεται σε περίπου 200.000 ευρώ.

Μετά το πέρας της σχετικής έρευνας τα 17 πρόσωπα, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης, εκλήθησαν και έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Πλέον, τη συνέχιση της δικαστικής έρευνας αναλαμβάνει ανακριτής διαφθοράς.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις