Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βασίλης Στεφανάκος: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. το βίντεο της εκτέλεσης

Βασίλης Στεφανάκος

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει λεπτό προς λεπτό τη στιγμή που ο Βασίλης Στεφανάκος εκτελείται με 26 σφαίρες. Το video ντοκουμέντο βρίσκεται ήδη στα χέρια της Αστυνομίας.

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση το video από κάμερα ασφαλείας. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σύμφωνα με πληροφορίες, στο video φαίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που ο Βασίλης Στεφανάκος δέχεται τους πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητό του.

Οι περισσότερες σκηνές του video δείχνουν καθαρά τις κινήσεις του μαυροφορεμένου, γεροδεμένου άνδρα με το ασημί κράνος και το καλάσνικοφ. Δείχνουν τη στιγμή των πυροβολισμών.

Τα δυο στοιχεία

Οι αστυνομικοί που εξετάζουν το video στέκονται σε δυο σημεία: στη στιγμή που ο εκτελεστής ανοίγει την πόρτα του οδηγού. Ο δολοφόνος άνοιξε με το αριστερό χέρι και η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να δει τα χέρια του κι αν φοράει γάντια ή έχει αφήσει δακτυλικό αποτύπωμα.

Στο αυτοκίνητο του Βασίλη Στεφανάκου έχουν, σύμφωνα με τον Alpha, εντοπιστεί ίχνη αποτυπωμάτων και DNA.

Προσπαθούν επίσης, εκτός από τη σωματοδομή, να δουν και κάποιο χαρακτηριστικό πάνω στη μπλούζα του, το οποίο ίσως χρησιμοποιηθεί για να αναγνωριστεί από άλλα video.

Δείτε το video

Η ανάρτηση του γιου του

Ο Βασίλης Στεφανάκος κηδεύτηκε το Σάββατο (20.01.2018) σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ο γιος του, με μια ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, τον αποχαιρετά με αναφορά στον τόπο καταγωγής του, τη Μάνη, όπου τάφηκε ο πατέρας του.

«Μάνη, λατρεμένος τόπος. Η τελευταία πράξη. Ο αποχαιρετισμός. Πάει μόνος του μπροστά, τεράστιος και αγέρωχος. Ακολουθούμε όλοι από πίσω στη σειρά, φορτωμένοι αγάπη» έγραψε.

Βασίλης Στεφανάκος: Δεν θα ζήσω πολύ

Μια εξομολόγηση που είχε κάνει ο ίδιος ο Βασίλης Στεφανάκος σε κοντινό του πρόσωπο έφερε στο φως το Βήμα της Κυριακής. Την αποκάλυψε φίλος του 58χρονου. Μάλιστα, λέει πως το θύμα ίσως και να ήξερε τον άνθρωπο που ήθελε να τον σκοτώσει.

«Ο Βασίλης Στεφανάκος ήξερε ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν δολοφονική επίθεση εναντίον του. Ήξερε ότι ένας 45χρονος ποινικός, που ίσως ήταν κι αυτός που οργάνωσε τη δολοφονία του, τον είχε στοχεύσει από τις αρχές του 2017. Στον ίδιο ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποδώσει και τρεις-τέσσερις δολοφονίες φίλων του. Μερικές φορές σε μια κρίση απαισιοδοξίας έλεγε ότι “δεν θα ζήσω για πολύ”. Όμως κάποιες άλλες δήλωνε ότι δεν θα τολμούσαν λόγω του αντικρίσματός του στον κόσμο της νύχτας, να επιχειρήσουν να τον σκοτώσουν.

“Με το ζόρι πήρε θωρακισμένο αυτοκίνητο”

Είχε αρνηθεί προτάσεις συμβιβασμού με τους αντιπάλους του, γιατί ίσως όλοι ήξεραν ότι αυτές δεν έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα. Με το ζόρι είχε αγοράσει, μετά από συμβουλές μας, ένα αυτοκίνητο με θωράκιση στο σασί αλλά και στα τζάμια, το οποίο όμως το είχε αφήσει το τελευταίο διάστημα με πρόβλημα στο εσωτερικό κλείδωμα. Κάτι που ίσως γνώριζαν και εκμεταλλεύτηκαν οι δολοφόνοι του. Ακόμη αρνούνταν να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο, όπως του είχαμε ζητήσει. Μας έλεγε διαρκώς ότι ήθελε να νιώθει ελεύθερος.

“Ήταν απρόσεκτος”

Τους τελευταίους μήνες ήταν εξαιρετικά απρόσεκτος. Πήγαινε χωρίς κανέναν συνοδό από σχολικές γιορτές μέχρι σε νυχτερινά κέντρα με λαϊκή μουσική, προσπαθώντας να ξεχάσει ό,τι είχε σχέση με τις ποινικές εμπλοκές του. Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν οι δουλειές με τα βυτιοφόρα, ενώ ήταν σε διαρκείς προστριβές με μια υπάλληλο εταιρείας πετρελαιοειδών για θέματα συναλλαγών. Το μοιραίο βράδυ είχε πει στο φρουρό του να φύγει με ένα άλλο αυτοκίνητο από την μάντρα αυτοκινήτων και να πάει στο σπίτι του στο Χαϊδάρι και να φέρει μια μοτοσυκλέτα. Μπήκε ξαφνικά μόνος στο αυτοκίνητο να φύγει και εκείνη τη ώρα υπήρξε η επίθεση εναντίον του. Οι δράστες άνοιξαν ανενόχλητοι την πόρτα του αυτοκινήτου του…».

Και μια συνεργάτης του, μιλώντας στο STAR, υποστήριξε ότι ο 58χρονος τον τελευταίο καιρό φοβόταν. «Ένιωθε την απειλή, αυτό φαίνεται από τις τελευταίες τρεις νύχτες, τις οποίες δεν είχε ύπνο. Φοβόταν προφανώς αλλά ποτέ δεν ήθελε να το δείξει. Δεν είχε ασφάλεια ποτέ. Ήταν τελείως μόνος του, πολλές έπαιρνε το μηχανάκι του κι έκανε βόλτες», λέει.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις