Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Βαθαίνουν” οι έρευνες για τους συλληφθέντες της επίθεσης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

“Βαθαίνουν” οι έρευνες για τους συλληφθέντες της επίθεσης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Περίεργη τροπή λαμβάνει η σύλληψη ενός νεαρού άνδρα και μιας 23χρονης το απόγευμα της Τρίτης στην “καρδιά” των Εξαρχείων, έπειτα από την επίθεση Αντιεξουσιαστών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι, σε ένδειξη συμπαράστασης στον εκτελεστή της “17 Νοέμβρη” και απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η Κρατική Ασφάλεια στο σπίτι της 23χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, δυο γεμιστήρες κατάλληλοι για το συγκεκριμένο όπλο, 100 φυσίγγια των 9 χιλιοστών, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και δυο αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Τα ευρήματα ήδη έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ερευνηθούν, κυρίως το όπλο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές, η τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι διασυνδέσεις με τον Μαζιώτη

Η υπόθεση λαμβάνει σοβαρότερες διαστάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές από την ΕΛ.ΑΣ, καθώς τόσο η 23χρονη, όσο και ο 26χρονος που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, φέρεται να ανήκουν στην ομάδα γνωστού και δραστήριου μεσήλικα Αντιεξουσιαστή, οποίος κατά το παρελθόν διατηρούσε στενή φιλία με τον Νίκο Μαζιώτη, τον άνθρωπο που μαζί με την συμβία του δημιούργησαν την ένοπλη οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”.

Μάλιστα ο ίδιος άνθρωπος κατά την διάρκεια της δίκης για τον “Επαναστατικό Αγώνα” είχε εμφανιστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του γνωστού αυτοαποκαλούμενου “αντάρτη πόλης”.

Συνελήφθησαν 15 λεπτά μετά την επίθεση

Η 23χρονη μαζί με τον 26χρονο συνελήφθησαν τουλάχιστον 15 λεπτά μετά την καταδρομική επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, όπου έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου, και αφού απείλησαν το φύλακα πιστεύοντας πως πρόκειται για αστυνομικό, έριξαν “φέιγ βολάν” με συνθήματα για το Κουφόντινα και μπουκάλια με μαύρη μπογιά στο εσωτερικό του κτιρίου.

Κατά την αποχώρηση τους οι Αντιεξουσιαστές άρπαξαν και το τσαντάκι μέσης του ιδιώτη φύλακα του κτιρίου, πιστεύοντας πως έχει όπλο.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ να εντοπίσουν , το “ζευγάρι” να κινείται ύποπτα στην οδό Ε. Μπενάκη στην συμβολή με την Κωλέττη, στην “καρδιά” των Εξαρχείων δηλαδή.

Αμέσως τους σταμάτησαν και πραγματοποίησαν έλεγχο στα σακίδια τους, ανακαλύπτοντας δυο μπουκάλια με μαύρη μπογιά, ένα σφυρί, γάντια και δυο κουκούλες, με αποτέλεσμα να τους προσαγάγουν στην Κρατική Ασφάλεια.

Μάλιστα η παρουσία των δυο συλληφθέντων στην καταδρομική επιδρομή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ταυτοποιείται και από το υλικό από κάμερες που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις