Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βιασμός 14χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τι λέει η μητέρα του 13χρονου στο Live News

Βιασμός 14χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τι λέει η μητέρα του 13χρονου στο Live News

Η μητέρα του 13χρονου, ενός από τους εφτά ανηλίκους που κατηγορούνται για τον βιασμό της 14χρονης στην Περαία Θεσσαλονίκης, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. 

Και οι εφτά μαθητές αρνούνται τις κατηγορίες, με την μητέρα του 13χρόνου να λέει πως ο γιός της είναι έκπληκτος με τις κατηγορίες της 14χρονης.

«Φυσικά και έμεινε έκπληκτος, γιατί δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Μπορώ να σας πω είναι εξοργισμένος, γιατί ειπώθηκαν πολλά, πολλά πράγματα, λάθος πράγματα, που δεν τα χωράει ο νους. Αλλά μπορώ να τον ησυχάσω, τον έχω από δίπλα μου».

«Είναι πολύ καλός μαθητής της Β’ Γυμνασίου, και η αδερφή του να φανταστείτε είναι φοιτήτρια, και σε καμία περίπτωση δε θα βρισκόταν και δε θα έκανε τέτοια πράξη που κατηγορείται, να είστε σίγουροι για αυτό».

Ο δικηγόρος του 13χρονου, έχει ζητήσει την επανεξέταση της 14χρονης για να εξακριβωθεί η συμμετοχή του 13χρονου.

«Η κατηγορία είναι μακράν από τον χαρακτήρα του νεαρού αυτού παιδιού. Τα μέτρα που μας επιβλήθηκαν ήδη έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για αυτά τα μέτρα, τα οποία τα θεωρούμε υπερβολικά και δυσανάλογα και επιθυμούμε βέβαια να επανεξεταστεί η μάρτυρας για να μας εξηγήσει ακριβώς ποια ήταν η συμμετοχή μας της πράξης της οποίας μας αποδίδουν».

Η υπόθεση έχει συνταράξει τη Θεσσαλονίκη, με την 14χρονη να παραμένει στο σπίτι της, σε μια προσπάθεια όπως λέει το περιβάλλον της, να επουλωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι πληγές που άνοιξαν στην ψυχή της.

Ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, κ. Μιχάλης Βέρρος, μίλησε στο “Live News” για την εμπλοκή του 13χρονου στην αποτρόπαια πράξη του βιασμού.

«Ένα από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στον νεαρό κατηγορούμενο είναι η διαμεσολάβηση με τον όρο να ζητήσει συγγνώμη από την φερόμενη ως παθούσα, εφόσον έχουμε αρνηθεί ήδη την κατηγορία, δεν μπορεί να τελεστεί αυτός ο όρος», ανέφερε.

«Αν θέλετε τη γνώμη μου, μετά την ανθρωποκτονία το σοβαρότερο έγκλημα που υπάρχει είναι ο βιασμός. Στον δράστη που πράγματι έχει τελέσει τον βιασμό. Αν αληθεύουν όλα όσα έχει καταθέσει, τότε είναι σοβαρό το ζήτημα. Εμείς αμφισβητούμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της κατάθεσής της. Όχι μόνο ο δικός μου εντολέας, όλοι οι νεαροί που ήταν παρόντες. Στο συγκεκριμένο σημείο, μια σχολική εγκατάσταση βρίσκονταν πάρα πολλά παιδιά. Πάρα πολλά παιδιά και στις διπλανές αίθουσες…».

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του “Live News”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις