Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντα: Ο «κουτσός» διαρρήκτης και οι… ανήλικοι «ποντικοί»

Βίντεο ντοκουμέντα: Ο «κουτσός» διαρρήκτης και οι… ανήλικοι «ποντικοί»

Δυο νέες περιπτώσεις με εισβολές σε καταστήματα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr με βίντεο – ντοκουμέντο. Στο υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας φαίνονται οι «ποντικοί» να παραβιάζουν τις εισόδους και να μπαίνουν στο εσωτερικό των επιχειρήσεων. Οι διαρρήξεις πραγματοποιήθηκαν σε Αιγάλεω και Ελευσίνα.

Μόλις 20 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο διαρρήκτης ενός καταστήματος οπτικών στην περιοχή της Ελευσίνας για να παραβιάσει την είσοδο της επιχείρησης με έναν σιδερένιο λοστό. Φορώντας χειρουργική μάσκα, άσπρα γάντια για να μην αφήσει αποτυπώματά, γυαλιά ηλίου και μάλλινο σκούφο, ο δράστης φτάνει στο γραφείο του καταστήματος όπου ψάχνει τα συρτάρια για τις εισπράξεις.

Παραμένει για ελάχιστο χρόνο εκεί αλλά πριν φύγει από το κατάστημα αρπάζει ζευγάρια γυαλιών ηλίου και εξαφανίζεται.

Βλέποντας το βίντεο αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση παρατήρησαν πως ο δράστης αντιμετωπίζει πρόβλημα με την κίνηση του, καθώς φαίνεται να κουτσαίνει με αυτό το στοιχείο να αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την έρευνα.

Δείτε το βίντεο του newsit.gr:

Διάρρηξη σε καφετέρια στο Αιγάλεω

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη διάρρηξη καφετέριας σε κεντρικό σημείο στην περιοχή του Αιγάλεω. Αυτή τη φορά όμως οι δράστες είναι δυο, ενώ όπως φαίνεται και στο οπτικό υλικό δεν υπολογίζουν ότι τις κινήσεις τους της αποτυπώνει καρέ- καρέ η κάμερα ασφάλειας.

Όπως φαίνεται πρόκειται για νεαρά άτομα, ίσως ακόμη και ανήλικοι, με τον έναν μάλιστα να έχει ακάλυπτο το πρόσωπο του και τα χέρια του, ενώ ο συνεργός του που τον ακολουθεί φορά γάντια.

Στο αποκλειστικό ντοκουμέντο ακούγεται ο ένας από τους δύο δράστες να ρωτά τον άλλο “λες να έχει συναγερμό; έλα εδώ” ενώ ταυτόχρονα ξαφρίζουν την ταμειακή μηχανή.

Ελάχιστο χρόνο μετά ο συναγερμός χτυπά με τους δύο διαρρήκτες να το βάζουν στα πόδια έχοντας αφαιρέσει όσα χρήματα βρήκαν.

Δείτε το βίντεο του newsit.gr:

Πονοκέφαλος οι εισβολές σε επιχειρήσεις

Τα δύο νέα βίντεο εισβολών σε καταστήματα αποδεικνύουν ότι οι σπείρες καταφέρνουν και εντοπίζουν τα κενά στην αστυνόμευση και δρουν ανενόχλητες.

Όλα αυτά βέβαια μια περίοδο που μόλις έχει ανοίξει η εστίαση και το λιανεμπόριο με τους καταστηματάρχες να ζητούν να μπει τέλος στη δράση των συμμοριών που καταστρέφουν τις επιχειρήσεις τους.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις