Τετάρτη, 22 Μαΐ
27oC Αθήνα

Βόλος: Τετραπλασιάστηκε η επαιτεία στην πόλη μέσα σε ένα χρόνο – Στοιχεία για τα ”παιδιά των φαναριών”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τετραπλασιάστηκαν οι υποθέσεις επαιτείας στην μητροπολιτική περιοχή του Βόλου

σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Σε διασταυρώσεις κεντρικών οδών, στους φωτεινούς σηματοδότες, σε προαύλια εκκλησιών, στον πεζόδρομο της Ερμού και στους κάθετους πεζόδρομους, στην παραλία, ολοένα και περισσότεροι κυρίως αλλοδαποί με χαρτομάντηλα, C.D., στυλό, παιχνίδια, τσάντες, μπαλόνια απλώνουν το χέρι και ζητούν ελεημοσύνη.

Ανάμεσά τους πολλές νέες γυναίκες κυρίως Βουλγάρες, Ρουμάνες, Αλβανίδες μητέρες πολλών ανήλικων παιδιών,ακόμη και κυοφορούσες ζητούν οικονομική βοήθεια. Η οικονομική κρίση και ειδικά το πρώτο εξάμηνο του 2015, οδήγησε την επαιτεία σε ραγδαία αύξηση στον Βόλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν ανήλθαν στις 97 το πρώτο εξάμηνο του 2015 από 27 που ήταν το αντίστοιχο διάστημα το 2014.

Οι δράστες αντίστοιχα που συνελήφθησαν στο συγκρινόμενο διάστημα ανήλθαν στους 102 από 27. Πολλοί από αυτούς προσάγονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα του Βόλου και μία και δύο και τρεις φορές το χρόνο σύμφωνα με την Αστυνομία, καθώς το αδίκημα έχει μετατραπεί σε πταίσμα από πλημμέλημα που ήταν πριν από δύο χρόνια, με αποτέλεσμα οι δράστες να αφήνονται ελεύθεροι.

Η πλειοψηφία των επαιτών είναι Τσιγγάνοι από τη Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Αλβανία ή και Ελληνες Τσιγγάνοι οι οποίοι είναι περιφερόμενοι και χωρίς μόνιμη κατοικία. Ολόκληρες οικογένειες, κόρες με τους συζύγους και τα παιδιά, τα αδέρφια, τους γονείς μένουν σε εγκαταλειμμένα κτίρια σε υποβαθμισμένες συνοικίες του Βόλου, χωρίς κανένα στοιχειώδη κανόνα καθαριότητας και υγιεινής.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε