Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Βόμβα στο Εφετείο: Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί

Εφετείο βόμβα έκρηξη

Είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θ. Χρονόπουλος για τη βόμβα στο Εφετείο της Αθήνας.

Μπορεί το κλίμα εναντίον των πλειστηριασμών να οδηγεί στα αίτια που θα επικαλεστούν οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης με τη βόμβα σ το Εφετείο τα ξημερώματα στην Αθήνα, ωστόσο αυτή τη στιγμή τα πάντα για την Αστυνομία είναι ανοιχτά.

Όλα δείχνουν ότι τα δύο άτομα (σύμφωνα με μια μαρτυρία) γνώριζαν πολύ καλά τι θα πράξουν. Φαίνεται ότι είχαν κάνει πρόβες για το χτύπημα καθώς έδρασαν σε ελάχιστο χρόνο. Ο ένας από τους δύο πλησίασε στην είσοδο άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και στη συνέχεια κινήθηκε προς τον συνεργό του και μαζί απομακρύνθηκαν προς την περιοχή του Γκύζη.

Εφετείο βόμβα έκρηξη

Περιμένουμε τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας από τη σήμανση, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, τονίζοντας ότι παράλληλα ελέγχεται ο χώρος από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για την πιθανότητα ύπαρξης και άλλου μηχανισμού.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας θα εξεταστεί όλο το υπάρχον υλικό από κάμερες ασφαλείας, τόσο του κτηρίου, όσο και άλλων κτηρίων πέριξ του Εφετείου αλλά και στην κατεύθυνση του δρόμου διαφυγής των δύο δραστών.

Το μεγάλο… στοίχημα τώρα είναι η προκήρυξη.

Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει την προκήρυξη πρώτα απ’ όλα για να φανεί εάν θα υπάρξει άλλο τρομοκρατικό χτύπημα… Όσο η ανάληψη ευθύνης καθυστερεί τόσο αυξάνει ο κίνδυνος δεύτερου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις