Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρήκαν το δολοφόνο της 4 χρόνια μετά – Τη στραγγάλισε με το καλώδιο της τηλεόρασης

Βρήκαν το δολοφόνο της 4 χρόνια μετά – Τη στραγγάλισε με το καλώδιο της τηλεόρασης

– Βρέθηκε και συνελήφθη ο δολοφόνος 36χρονης γυναίκας
– Ήταν ο άνδρας με τον οποίο διατηρούσε δεσμό
– Ο δράστης εξετάστηκε αρχικά από την αστυνομία αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε
– Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν 28 Ιουνίου του 2013 όταν βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στην περιοχή των Πατησίων μια 36χρονη γυναίκα. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στη σύλληψη του δολοφόνου της. Και δεν είναι άλλος από τον σύντροφό της, ο οποίος είχε βρεθεί μεν από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο των αστυνομικών αλλά είχε καταφέρει να διαφύγει.

Η άτυχη 36χρονη από τη Γεωργία είχε δεσμό με τον 34χρονο Αιγύπτιο μετά το χωρισμό της από τον σύζυγό της. Το ζευγάρι συζούσε και ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί το κίνητρο που ώθησε τον 34χρονο να δολοφονήσει τη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά τους.

Τον Ιούνιο του 2013 η 36χρονη Γεωργιανή είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι, στην κρεβατοκάμαρα. Φορούσε μόνο το νυχτικό της και όχι εσώρουχο. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως η γυναίκα είχε στραγγαλιστεί με καλώδιο.

Από τις έρευνες που έκανε η αστυνομία στο σπίτι μετά τη δολοφονία είχε διαπιστώσει πως έλειπαν χρήματα και η τηλεόραση που είχε αγοράσει το θύμα λίγο καιρό πριν πεθάνει. Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν επίσης τρία αποτσίγαρα, ένα πιάτο με υπολείμματα φαγητού και έξω από την πόρτα του διαμερίσματος, μια πετσέτα. Επίσης, στη θέση όπου ήταν η τηλεόραση, υπήρχε μόνο ένα καλώδιο.

Αυτά τα ευρήματα ήταν που οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Σε ένα από τα αποτσίγαρα, στην πετσέτα, στο καλώδιο αλλά και στα αποφάγια βρέθηκαν αποτυπώματα και DNA του 34χρονου. Η αστυνομία πιστεύει πως ίσως το καλώδιο που βρέθηκε στο σπίτι είναι αυτό με το οποίο στραγγαλίστηκε η γυναίκα.

Από την πρώτη στιγμή ο 34χρονος Αιγύπτιος είχε ανακριθεί αλλά είχε αρνηθεί πως είχε οποιαδήποτε σχέση με το φόνο. Το γεγονός όμως πως έπεσε σε αντιφάσεις ακόμη και για τη χώρα καταγωγής του, τον έβαλε στη λίστα των ενόχων. Πριν όμως προλάβει η αστυνομία να «δέσει» τα στοιχεία, εκείνος εξαφανίστηκε.

Είχε όμως δώσει αποτυπώματα και γενετικό υλικό, το οποίο ταυτοποιήθηκε με αυτό σε ένα από τα αποτσίγαρα, στην πετσέτα, στο καλώδιο και στο φαγητό. Πριν μερικές μέρες, έφτασε στην αστυνομία η πληροφορία πως ο 34χρονος βρισκόταν σε καφετέρια στην πλατεία Αττικής.

Κάπως έτσι, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασαν στη σύλληψή του, τις πρωινές ώρες της 9ης Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο συλληφθείς, που εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία της 36χρονης, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε