Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χαλάνδρι: Προφυλακίστηκε η γερμανίδα για την φρίκη με τον μεσίτη!

Χαλάνδρι
Φωτογραφίες από: Intime

Ως εξιλέωση βλέπει την προφυλάκισή της η 56χρονη γερμανίδα για την ανθρωποκτονία του 64χρονου συντρόφου της.
Οι περιγραφές της για τα όσα έγιναν στο σπίτι στο Χαλάνδρι είναι ανατριχιαστικές.
“Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι «έφυγε» και του συμπεριφερόμουν σα να είναι ζωντανός”.
“Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον ήταν ακόμα ο άνθρωπος Γιάννης. Νομίζω αυτό ήταν το έγκλημά μου και για αυτό είμαι μετανιωμένη”.

Την προφυλάκιση της 56χρονης Γερμανίδας η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία με ηρεμιστικά χάπια του 64χρονου Έλληνα συντρόφου της στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 56χρονη κατηγορουμένη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της περιύβρισης νεκρού υποστήριξε στην απολογία και το υπόμνημα της ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον σύντροφό της.

Τι είπε στην απολογία της η γερμανίδα για το έγκλημα στο Χαλάνδρι

«Κατηγορούμαι για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αποκλειστικά και μόνο μέσω σεναρίων και επίσης αποκλειστικά και μόνο λόγω της δικής μου απολογίας.

Αποδέχτηκα την χορήγηση ηρεμιστικών χαπιών στο θύμα – μετά από δική του παράκληση –και εγώ λόγω της έντασης του καυγά που έχω αναφέρει του χορήγησα χωρίς να το ξέρει παραπάνω ποσότητα. Μόνος μου σκοπός ήταν να τον κατευνάσω και όχι να τον σκοτώσω. Ουδέποτε σκέφτηκα ή αποδέχτηκα το ενδεχόμενο θανάτου του από τα ηρεμιστικά χάπια» αναφέρει, κατά πληροφορίες, στο υπόμνημά της.

Παράλληλα διερωτάται: «Επέφεραν τα χάπια το θάνατο του άτυχου άνδρα; Εντοπίστηκε η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της πράξης μου και του θανάτου; Εν τέλει ο βεβαρημένος από το παρελθόν με πολλά προβλήματα υγείας και βηματοδότη από τι απεβίωσε όταν δεν υφίσταται ακόμα στη σχηματισθείσα σε βάρος μου δικογραφία ιατροδικαστική έκθεση με αιτία θανάτου; Είναι σίγουρο ότι του έδωσα ηρεμιστικά χάπια και όχι κάποιο άλλο σκεύασμα που λάμβανε από τα δεκάδες;».

Την ίδια στιγμή η 56χρονη ξεκαθαρίζει «δεν έχω κάνει κακό στον Γιάννη. Οι ενοχές μου με βαραίνουν επειδή δεν ειδοποίησα κάποιον όταν φαινόταν άρρωστος αλλά κυρίως στο μετέπειτα παραλήρημά μου.

Έμεινα πλάι σε έναν νεκρό άνθρωπο που έλιωνε καθημερινά για 10 ημέρες. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι «έφυγε» και του συμπεριφερόμουν σα να είναι ζωντανός. Τον έπλενα και τον καθάριζα γιατί δεν του άξιζε αυτή η εικόνα. Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον ήταν ακόμα ο άνθρωπος Γιάννης. Νομίζω αυτό ήταν το έγκλημά μου και για αυτό είμαι μετανιωμένη».

Χαλάνδρι – Αρνείται την ανθρωποκτονία η 56χρονη

Παράλληλα, η 56χρονη αρνείται σε κάθε περίπτωση το αδίκημα της ανθρωποκτονίας καθώς επισημαίνει πως ακόμα και αν αποδειχθεί ότι ο σύντροφός της πέθανε από τα χάπια που του χορήγησε, αυτό συνιστά το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα αναφέρει στο υπόμνημά της: «Ας εξαχθεί λοιπόν και επίσημα συμπέρασμα από τους ειδικούς επιστήμονες που έχετε διορίσει ότι ο θάνατος επήλθε από την δική μου αναφερόμενη πράξη. Αυτό δεν συνιστά ανθρωποκτονία. Αποδέχομαι ότι ήθελα να τον κατευνάσω – να ηρεμήσουμε και οι δυο – ποτέ όμως να τον σκοτώσω. Αποδέχομαι σε τυχόν τέτοια περίπτωση την ευθύνη για την πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και ως προς το μέγεθος του δόλου και τον χαρακτηρισμό του θα τον εμπιστευτώ στην κρίση Σας .

“Γνωρίζω ότι το πτώμα του συντρόφου μου βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση κάτι που δυσχεραίνει την ιατροδικαστική εξέταση”

Παρόλα αυτά ανάγνωσα στο διαβιβαστικό της αστυνομίας μία διήθηση στο χείλος του θύματος η οποία κατά την άποψη της διωκτικής αρχής συνάδει με προσπάθεια να κλείσει κάποιος το στόμα του ατόμου.

Προτού καν λάβω γνώση του ευρήματος, απολογούμενη αυθορμήτως και χωρίς δικηγόρο είπα στην αστυνομία ότι ο Γιάννης έπεσε ζαλισμένος στο μπάνιο του σπιτιού και δεν χτύπησε μόνο στο χείλος αλλά και στη μύτη. Αιμορράγησε και τον σκούπιζα εγώ. Είμαι σίγουρη ότι το τραύμα στο οστό της μύτης τουλάχιστον θα εντοπιστεί και φαντάζομαι να έχουν ληφθεί κατά τη νεκροψία οι σχετικές απεικονιστικές εξετάσεις ως συμβαίνει συνήθως προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν τέτοιου είδους κακώσεις.

Η προανακριτική μου απολογία είναι αληθινή. Αν είχα σκοπό μεθόδευσης και αυτοκάλυψης υπήρχε ευκολότερος τρόπος να το κάνω. Να μην εμφανιστώ ποτέ ενώπιόν Σας και πιστέψτε με πρακτικά μου ήταν ευκολότερο. Θα φρόντιζα να συγκαλύψω τουλάχιστον την καταρακωτική για την προσωπικότητά μου μετέπειτα παρανοϊκή συμπεριφορά μου – να συγκατοικώ με έναν νεκρό για τόσες ημέρες, έχοντας χάσει αίσθηση τόπου και χρόνου.

Ήθελα να είμαι δίπλα του και θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα επειδή ακόμα δίπλα του αισθάνομαι. Και στην φυλακή θέλω να πάω για τον ίδιο λόγο».

Τι λέει ο συνήγορος της 56χρονης για το έγκλημα στο Χαλάνδρι

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της 56χρόνης, Σπύρος Δημητρίου, ανέφερε ότι η προφυλάκιση δεν προκάλεσε θυμό ή οργή στην κατηγορουμένη καθώς την θεωρεί εξιλέωση.

Παράλληλα, ο κ. Δημητρίου ζήτησε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και των τοξικολογικών εξετάσεων καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 56χρόνης, ο σύντροφος της αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Επιπλέον, ζήτησε και την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης μετά την ομολογία της εντολέως του ότι παρέμεινε με τον νεκρό σύντροφο της για δέκα ημέρες και κοιμόταν με τη σορό του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις