Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Χειροπέδες σε μηχανόβιο ληστή στη Θεσσαλονίκη (pics)

περιπολικό
Φωτογραφία Αρχείου

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη 34χρονου κακοποιού που συμμετείχε σε συμμορία που πραγματοποίησε ένοπλες ληστείες το περασμένο καλοκαίρι. Οι δράστες είχαν «χτυπήσει» υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ και ένα ίντερνετ-καφέ.

Ο 34χρονος μαζί με τον άγνωστο συνεργό του – από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο -, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιών,  πραγματοποίησαν τέσσερις ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. στις περιοχές των Κουφαλίων και Πρώτης Σερρών και σε καταστήματα ίντερνετ – καφέ σε περιοχές της Καβάλας. Οι δράστες για την προσέγγιση και διαφυγή τους κατά την τέλεση των ληστειών χρησιμοποιούσαν μηχανές μεγάλου κυβισμού,  στις οποίες άλλαζαν χρώμα προκειμένου να καταστήσουν δυσκολότερη την ταυτοποίησή τους από τις αρχές, καθώς επίσης κράνη και γάντια. 

Δείτε φωτογραφίες:

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (10/12), οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον 34χρονο στην περιοχή της Καβάλας, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, καθώς και σε οικία συγγενικού του προσώπου στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 2 δίκυκλες μοτοσυκλέτες,
  • 21 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 1 κρατική πινακίδα,
  • 4 κινητά τηλέφωνα και
  • 2 συσκευές ενδοεπικοινωνίας (ασύρματοι).

Σε βάρος του 34χρονου, καθώς και συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για Συμμορία, Ληστεία κατά συναυτουργία, Πλαστογραφία και για παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.   

Ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις