Πέμπτη, 23 Μαΐ
28oC Αθήνα

“Χειροπέδες” σε σπείρα που “γέμιζε” ναρκωτικά την Αττική – Από χασίς μέχρι… παραισθησιογόνα μανιτάρια

“Χειροπέδες” σε σπείρα που “γέμιζε” ναρκωτικά την Αττική – Από χασίς μέχρι… παραισθησιογόνα μανιτάρια

Σε νέα εξάρθρωση σπείρας που “γέμιζε” ναρκωτικά την Αττική προχώρησε η ΕΛΑΣ. Το κύκλωμα φαίνεται ότι “εξειδικευόταν” τόσο στην αποθήκευση όσο και στην διακίνηση των διάφορων ναρκωτικών ουσιών.

Από τις συνεχείς έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν 11 μέλη της οργάνωσης, από τους οποίους οι 9 είναι Έλληνες και οι 2 Αλβανοί.

Η αστυνομία έπιασε το “νήμα” των ερευνών με την σύλληψη 3 επίσης Ελλήνων στις 23 Μαρτίου, πάλι για διακίνηση ναρκωτικών. Από εκεί οδηγήθηκαν και στην περαιτέρω εξάρθρωση της σπείρας, ενώ αναζητούνται ακόμα 3 μέλη της.

Η εγκληματική ομάδα φαίνεται να είχε καταμερίσει καλά τις εργασίες, δημιουργώντας 3 “πυρήνες” δράσης, κάθε ένας από τους οποίους είχε σαφείς οδηγίες και πεδίο δράσης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν από χασίς μέχρι και… παραισθησιογόνα μανιτάρια.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

Από τις συνεχιζόμενες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά την σύλληψη τριών (3) ημεδαπών για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης (Σχετικό το από 23-1-2018 Δελτίο μας), επετεύχθη η πλήρης αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο στην αποθήκευση, νόθευση, επανασυσκευασία και διακίνηση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν στις 16-4-2018, ένδεκα (11) μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για εννέα (9) ημεδαπούς και δύο υπηκόους Αλβανίας. Σημειώνεται ότι τέσσερα (4) μέλη είναι ήδη έγκλειστοι Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων. Αναζητούνται τρία (3) επιπλέον μέλη της σπείρας.

Οι 3 “πυρήνες”

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εξακριβώθηκε ότι η ανωτέρω οργάνωση αποτελείτο από τρεις (3) πυρήνες.

Στον πρώτο πυρήνα το αρχηγικό μέλος ήταν επιφορτισμένο με τη μεταφορά-εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαίνης- MDMA ) από την Ολλανδία στην Ελλάδα. Με υπαρχηγό 33χρονο ημεδαπό, υπεύθυνο για την αποθήκευση των εισαγώμενων ναρκωτικών και πέντε (5) περιφερειακά μέλη, διοχέτευαν τα ναρκωτικά σε δίκτυα πελατών.

Ο δεύτερος πυρήνας καθοδηγείτο από 46χρονο ημεδαπό έγκλειστο των Φυλακών και είχε ως εκτελεστικό όργανο 40χρονο ημεδαπό, ο οποίος διακινούσε τις ποσότητες των ναρκωτικών.

Ο τρίτος πυρήνας ή αλλιώς Ομάδα “Οργάνωσης” ήταν υπεύθυνη για την προμήθεια αλλά και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Η οικία μάλιστα 28χρονου ημεδαπού, μέλους του πυρήνα είχε μετατραπεί σε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης.

Συνδετικός κρίκος και των τριών (3) πυρήνων ήταν 35χρονος ημεδαπός ο οποίος παραλάμβανε τις ποσότητες των ναρκωτικών, τις αποθήκευε και τις επιμέριζε, προκειμένου να τις πωλήσει στους πελάτες του. Ο 35χρονος, βοηθούμενος από τους άμεσα συνεργάτες του διακινούσε τα ναρκωτικά τόσο από την οικία του όσο και επισκεπτόμενος διάφορα νυκτερινά κέντρα.

Επιπρόσθετα λοιποί συνεργάτες του χορηγούσαν ναρκωτικά σε άτομα που συμμετείχαν σε συναντήσεις “ψυχοθεραπείας” που διοργάνωναν.

Τα ευρήματα

Συνολικά από τις έρευνες σε δεκαοκτώ (18) οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -24- κιλών
σε ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο -61- δενδρύλλια κάνναβης
-200- γραμμάρια κοκαΐνης
-250- γραμμάρια κάνναβης (σοκολάτα)
-15- γραμμάρια παραισθησιογόνα μανιτάρια
μικροποσότητες ηρωίνης και MDMA
-12- ζυγαριές ακριβείας
-6.000- ευρώ
-9- Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα
-3- μοτοσυκλέτες
πλήθος κινητών τηλεφώνων”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις