Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χειροπέδες στη σπείρα ανηλίκων που λήστευε παιδιά σε Νίκαια, Ρέντη, Κορυδαλλό

Χειροπέδες στη σπείρα ανηλίκων που λήστευε παιδιά σε Νίκαια, Ρέντη, Κορυδαλλό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν έξι άτομα (ηλικίας 16 έως 19 ετών), ως μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανηλίκων σε Νίκαια, Ρέντη και Κορυδαλλό.

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (15.09.2020), εξιχνιάσθηκαν 5 περιπτώσεις ληστειών σε Νίκαια, Ρέντη και Κορυδαλλό σε βάρος 9 ανηλίκων. Οι 6 δράστες συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 10.09.2020 στις παραπάνω περιοχές, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας –  Α.Ι.Ρέντη, έξι άτομα (5 Έλληνες και 1 αλλοδαπός) ηλικίας 16 έως 19 ετών.

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα στην περιοχή του Ρέντη, τρεις από τους δράστες, είχαν ακινητοποιήσει δύο ανηλίκους και τους άρπαξαν χρήματα. Μία ημέρα νωρίτερα, οι 6 ληστές, στο ίδιο σημείο, είχαν απειλήσει με χρήση σωματικής βίας άλλον ανήλικο και του απέσπασαν χρηματικό ποσό και το κινητό του τηλέφωνο.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας – Α.Ι. Ρέντη, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει συμμορία που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος ανηλίκων, στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας, του Ρέντη και του Κορυδαλλού, κυρίως σε στέκια όπου συχνάζουν ανήλικοι.

Οι έξι νεαροί ληστές εξανάγκαζαν τους ανηλίκους να τους παραδώσουν χρήματα και κινητά τηλέφωνα, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν σε καταστήματα πώλησης κινητών, στην περιοχή της Ομόνοιας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 3 επιπλέον περιπτώσεις ληστειών, με θύματα 6 ανηλίκους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις