Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Χειροπέδες στη σπείρα που ρήμαζε τα νότια προάστια: Πιάστηκαν στα «πράσα» από τη ΔΙΑΣ

Χειροπέδες στη σπείρα που ρήμαζε τα νότια προάστια: Πιάστηκαν στα «πράσα» από τη ΔΙΑΣ
ΦΩΤΟ Αρχείου

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που διέπραττε συστηματικά διακεκριμένες κλοπές από καταστήματα σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής.

Η σπείρα έδειχνε «προτίμηση» σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συνελήφθησαν 3 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις. Από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οι δράστες αφαιρούσαν επαγγελματικό εξοπλισμό, φιάλες αερίου, μεταλλικά βαρέλια με οινοπνευματώδη ποτά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Πρωινές ώρες της Τρίτης (08.12.2020) στον Άλιμο, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), συνέλαβαν τρεις 3 αλλοδαπούς, ως μέλη της συμμορίας. 

Λίγο πριν, οι 3 κακοποιοί είχαν πάει με φορτηγό σε ισόγειο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Άλιμο και αφού έσπασαν την τζαμαρία, μπήκαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν μεταλλικά βαρέλια με οινοπνευματώδη ποτά και φιάλες αζώτου.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο τους εντόπισαν μέσα στο κατάστημα και αφού τους ακινητοποίησαν, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν σιδερένιος λοστός, κόφτης, τρία κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον 7 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές των νοτίων προαστίων.

Στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επαγγελματικός εξοπλισμός που είχε αφαιρεθεί από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μικροποσότητα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις