Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: Την Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά – Δικηγόρος Μιχαλολιάκου: «Ξυπόλητοι» όσοι φώναζαν απέξω

Χρυσή Αυγή: Την Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά – Δικηγόρος Μιχαλολιάκου: «Ξυπόλητοι» όσοι φώναζαν απέξω

Διέκοψε για την Δευτέρα το δικαστήριο στην δίκη της Χρυσής Αυγής οπότε και θα αποφασίσει για τα ελαφρυντικά. Τα δυο γεγονότα που έχουν σημαδέψει την σημερινή ημέρα.

Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου το δικαστήριο για να αποφασίσει επί των ελαφρυντικών που προέβαλαν οι συνήγοροι στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης η πρόεδρος ρώτησε την Εισαγγελέα αν είναι έτοιμη για την πρότασή της επί των ποινών και όταν η κ. Οικονόμου απάντησε αρνητικά, η κ. Λεπενιώτη έδωσε διακοπή της διαδικασίας για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Μια από τις αγορεύσεις που ξεχώρισαν είναι αυτή του δικηγόρου του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο κ. Τάκης Μιχαλόλιας χρησιμοποίησε ακραίους χαρακτηρισμούς στην αγόρευσή του επιτιθέμενος τόσο στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο την ημέρα της απόφασης επί των ενοχών, όσο και σε πολιτικούς που έκαναν δηλώσεις ενόψει της ετυμηγορίας.

Ο συνήγορος χαρακτήρισε «ξυπόλυτους» τους χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Εφετείο και «γραφικούς και αστείους» τους βουλευτές που έκαναν δηλώσεις με το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι».

Μάλιστα αναφερόμενος στους πολιτικούς είπε: «Διεξήχθη μια δίκη ήρεμη και μετά βλέπεις γραφικούς βουλευτές να λένε ”δεν είναι αθώοι”. Μα πόσο γελοίοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Να σας δίνουν εντολές αν είναι ένοχοι ή αθώοι».

Κατά τα λοιπά ο συνήγορος εκθείασε τον εντολέα του για το πλούσιο συγγραφικό του έργο. 

Η απολογία της εισαγγελέως 

Η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής κυρία Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα της αντίδρασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων για την πρόταση της επι των ελαφρυντικών.

Με όσα είπε η εισαγγελέας έδειξε ότι παραμένει πιστή στην αρχική της τοποθέτηση και στην απαλλακτική πρόταση που είχε κάνει για τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Click4More Δίκη Χρυσής Αυγής: «Απολογία» της εισαγγελέως στους δικηγόρους υπεράσπισης!

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιποψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση».

Χθες η εισαγγελέας μετά τις αντιδράσεις των δικηγόρων πρότεινε την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης του άρθρου 187 παρ 6, σε όλους του κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις