Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Χτύπησαν μέχρι θανάτου τον 74χρονο στο διαμέρισμα της Πατησίων

Χτύπησαν μέχρι θανάτου τον 74χρονο στο διαμέρισμα της Πατησίων

Βασανιστικός ήταν ο θάνατος που βρήκε ο 74χρονος στο διαμέρισμά του στην οδό Πατησίων στην Κυψέλη, αφού όπως διαπίστωσε στην αυτοψία του ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, έφερε βαριά χτυπήματα στο κεφάλι, από γρονθοκοπήματα και είχε εκτεταμένη αιμορραγία στο πρόσωπο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο newsit.gr ο κ. Καρακούκης, προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, «η νεκροτομή που θα γίνει αύριο είναι εκείνη που θα καταδείξει αν ο ηλικιωμένος έχει υποστεί και στραγγαλισμό …». 

Δεν «εισακούστηκε» η βοήθειά του

Πάντως ο συνταξιούχος δεν βρέθηκε με καλυμμένο το στόμα του από κάποια ταινία ή ύφασμα, στοιχείο που «δένει» και με την μαρτυρία ενοίκων της πολυκατοικίας ότι το βράδυ της Τετάρτης άκουσαν «βοήθεια» αλλά χωρίς να μπορέσουν να προσδιορίσουν από ποιο διαμέρισμα προέρχεται η κραυγή, παρά το ότι στο σημείο κλήθηκε και η Άμεση Δράση. Πολλά ωστόσο στοιχεία συνηγορούν πως είναι πολύ πιθανόν ο δράστης ή οι δράστες να είναι οι ίδιοι με εκείνους που σκότωσαν τον 90χρονο ο οποίος γνώρισε φρικτό θάνατο την περασμένη Κυριακή το βράδυ στα Πατήσια, μέσα στο μικρό φτωχικό του σπίτι. 

Δεν πρόλαβε να κρυφτεί στο πλυσταριό

Ο 74χρονος, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες έτρεξε να κρυφτεί σ’ έναν βοηθητικό χώρο του διαμερίσματος [κάτι σαν πλυσταριό] αλλά εκεί τον εγκλώβισαν οι ληστές, και τον έδεσαν στα πόδια του με κομμένο σεντόνι και πρόχειρα με καλώδιο στα χέρια του.

Μάλιστα, τρέχοντας προς το πλυσταριό ο 74χρονος, του έφυγε στο χολ και η μια απ’ τις παντόφλες που φορούσε.

Τα χτυπήματα και η αιμορραγία στο κεφάλι ήταν κάτι παραπάνω από εμφανή και έμεινε εκεί αβοήθητος, μέχρι που στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης αποκαλύφθηκε το έγκλημα, όταν γείτονές του ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία.

Η Ασφάλεια Αττικής στρέφει από την πρώτη στιγμή την προσοχή της σε συμμορία αλλοδαπών, συλλέγοντας στοιχεία για να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τον ένοχο ή τους ενόχους. Και φυσικά, όπως υποψιάζονται οι αστυνομικοί αν «συνδέουν» τους ίδιους δράστες οι δυο φρικτοί φόνοι.

Βασίλης Χήτος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις