Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ύδρα: Διέφυγαν στο εξωτερικό οι δολοφόνοι του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου (Φωτό)!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ραγδαίες εξελίξεις ένα μήνα μετά τη δολοφονία του άτυχου εστιάτορα στο σπίτι του, από αδίστακτη συμμορία Γεωργιανών – Το σήμα στην Interpol…

Προτού ακόμα βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στην Ξερή Ελιά της Υδρας ο άτυχος εστιάτορας των εφοπλιστών, Μανώλης Οικονόμου, το ανδρόγυνο των Γεωργιανών (φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» της αδίστακτης συμμορίας) είχε καταστρώσει σχέδιο για άμεση διαφυγή του από τη χώρα, το οποίο έβαλε σε εφαρμογή.

Μετά τη δολοφονία του ιδιοκτήτη της ταβέρνας ”Γειτονικό” ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο το ζευγάρι αποχώρησε από την Υδρα με θαλάσσιο ταξί και φαίνεται ότι κατέφυγε αμέσως στο εξωτερικό. Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι δυο τους πήραν μαζί τους τη λεία που άρπαξαν οι συνεργοί τους από τον 67χρονο επιχειρηματία (περίπου 47.000 ευρώ, και κοσμήματα).

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ενημερωθεί από την Ασφάλεια η Interpol για τα στοιχεία ταυτότητας του ζευγαριού, ενώ θα ζητηθεί από τις ελληνικές Αρχές να εκδοθεί διεθνές ένταλμα και να διαβιβαστεί και στις Αρχές της Γεωργίας, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δράστες έχουν καταφύγει στην πατρίδα τους.

Φαίνεται ότι εγκατέλειψαν τη χώρα οδικώς, ίσως από μυστικά περάσματα που χρησιμοποιούν οι παράτυποι μετανάστες από τις γειτονικές χώρες, αφού από την πρώτη στιγμή η Ασφάλεια είχε αρχίσει να επιτηρεί λιμάνια και αεροδρόμια. Οταν εξαρθρώθηκε η συμμορία το ζευγάρι βρισκόταν ήδη μακριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ταυτοποιήσει πλήρως τα στοιχεία του ζευγαριού. Αλλωστε, η έρευνά τους είχε προχωρήσει εις βάθος, καθώς είχαν εντοπίσει ακόμη και την πρώην εργοδότρια της αλλοδαπής σε σπίτι στο Π. Φάληρο, όπου είχε εργαστεί ως οικιακή βοηθός.

Στη φυλακή οι υπόλοιποι της αδίστακτης σπείρας

Εναντίον των συλληφθέντων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και ληστεία κατά συναυτουργία και συμπληρωτικά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους προσαχθέντες στην εισαγγελία ζήτησε να τηρηθεί για το πρόσωπο του η διαδικασία της σιωπής, δηλαδή να απολογηθεί όταν προσκομιστούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικογραφία.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές από την αστυνομία υποστήριξαν ότι οι δύο από τους συλληφθέντες ήταν ήδη σεσημασμένοι για κλοπές και διαρρήξεις, ενώ δακτυλικά αποτυπώματα δύο εκ των επτά Γεωργιανών έχουν βρεθεί ήδη σε ροζ κουτί κρέμας που βρίσκονταν μέσα στην οικία του άτυχου 67χρονου αλλά και σε πρεβάζι παραθύρου.

Ανέφεραν επίσης ότι έχουν βρεθεί πολλά δακτυλικά αποτυπώματα και από άλλον ένα Γεωργιανό, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν προλάβει να ταυτοποιήσουν, ενώ αναμένονται και αναλύσεις DNA.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξαν ότι οι επτά συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα και ο κάθε ένας από αυτούς εμπλεκόμενους είχε διακριτούς ρόλους. Επίσης στη δικογραφία έχει συμπεριληφθεί ένα cd που δείχνει τους δράστες να κινούνται στην περιοχή και κοντά στην οικία.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε