Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ύδρα: Νέες αποκαλύψεις για τους φονιάδες του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου

ΦΩΤΟ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΦΩΤΟ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Όλο και νέα στοιχεία προκύπτουν για τους δολοφόνους του άτυχου εστιάτορα στην Ύδρα, ο οποίος βρήκε φριχτό θάνατο στα χέρια Γεωργιανών ληστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, κατάφεραν να εντοπίσουν και να απομονώσουν γενετικό υλικό, το οποίο τελικά ταυτοποιήθηκε με το DNA ενός εκ των κρατούμενων Γεωργιανών που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του εστιάτορα “των εφοπλιστών” όπως ήταν γνωστός στην Ύδρα ο άτυχος Μανώλης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γενετικό υλικό του TSETSKHLADZE ALEKSANDRE, βρέθηκε σε τουλάχιστον δυο σημείο στο ισόγειο της διώροφης κατοικίας του Μ. Οικονόμου, όπου και διεπράχθη η δολοφονία του.

Παράλληλα από την πρώτη στιγμή, στις εξερευνήσεις του διώροφου σπιτιού του ζευγαριού βρέθηκαν στο παράθυρο της τουαλέτας, αλλά και σε ένα κουτί στο εσωτερικό του σπιτιού, τα αποτυπώματα των ήδη συλληφθέντων SHAKHMAZOV IGOR και του συνεργού του SOROZANISHVILI SOSO, ο οποίος μάλιστα είχε αποφυλακισθεί τον Ιούλιο από το Κορυδαλλό με περιοριστικούς όρους, καθώς ειχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για ληστείες και κλοπές.

Επίσης η σχέση που έχουν μεταξύ τους οι 7 Γεωργιανοί επιβεβαιώνεται και από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, καθώς έχουν εντοπιστεί στα κινητά τους τηλέφωνα κλήσεις που είχαν μεταξύ τους πριν, αλλά και μετά την δολοφονία του άτυχου εστιάτορα.

Μάλιστα οι κατηγορούμενοι στις καταθέσεις τους υποστηρίζουν πως δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και βρέθηκαν στο νησί της Ύδρας απλά για διακοπές… που κράτησαν τελικά λίγες ώρες, καθώς ερευνητικά προέκυψε πως έφθασαν στο νησί λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ του 15Αυγουστου και τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης έψαχναν θαλάσσιο ταξί να φύγουν!!!

Η Δικογραφία

Επίσης, όσον αφορά στην δικογραφία που συντάχθηκε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που εξιχνίασε το έγκλημα, υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις που επιβεβαιώνουν την παρουσία των 7 συλληφθέντων, όχι μόνο στο νησί, αλλά και στην ταβέρνα του θύματος.

Η παρουσία τους στην ταβέρνα το βράδυ της δολοφονίας, επιβεβαιώνεται και από την κατάθεση του σερβιτόρου, ο οποίος μάλιστα δίνει και τα χαρακτηριστικά της ξανθιάς γυναίκας που φέρεται να έπαιζε ηγετικό ρόλο στην συμμορία και τελικά ήταν η πρώτη που εξαφανίστηκε μαζί με τον συνεργό της έχοντας μαζί της τα χρήματα που είχαν αρπάξει από τον άτυχο εστιάτορα.

Λέει λοιπόν στην κατάθεση του ο σερβιτόρος στην ταβέρνα του Μ. Οικονόμου, ότι βραδυνές ώρες της 15-08-2015 πήγε στην ταβέρνα, “αρχικά περίπου στις 22:00 ώρα μια ξανθιά γυναίκα με κοντά κουρεμένα τα μαλλιά από τη μια μεριά και από την άλλη με φράντζα, συνοδευόμενη από έναν άνδρα τα χαρακτηριστικά του οποίου δεν συγκράτησα.”

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο σερβιτόρος υποστηρίζει πως το ζευγάρι δεν βρήκε τραπέζι και επέστρεψε στις 23:00: “…μαζί με άλλους άνδρες μεταξύ των οποίων ήταν κι ένας που είχε ύψος 1.60 μ. περίπου, εύσωμος με μούσι και φορούσε καπέλο.”

Επίσης ο σερβιτόρος θυμάται ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε ξανάρθει στην ταβέρνα πριν από περίπου 2-3 εβδομάδες, μαζί με άλλον άνδρα, χωρίς να θυμάται τα χαρακτηριστικά του δεύτερου.

Συνεχίζοντας την κατάθεση του λέει: “…τα άτομα αυτά επέλεξαν να καθίσουν σε τραπέζι στην πίσω αυλή της ταράτσας στον 1ο όροφο της ταβέρνας, δίπλα στην είσοδο.” Όπως σημειώνεται στο Διαβιβαστικό της Ασφάλειας: “Εκτιμάται ότι τα άτομα αυτά μετέβησαν στην ταβέρνα προκειμένου να κατοπτεύουν το χώρο, η δε χωροταξική θέση του τραπεζιού που επέλεξαν, τους επέτρεπε να έχουν οπτική επαφή με την κεντρική είσοδο της οικίας, αλλά και με το παράθυρο που βρέθηκε παραβιασμένο”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε