Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Υπόσχεση Τόσκα για σύλληψη του… “Ρουβίκωνα” μετά τις μπογιές στην ισραηλινή πρεσβεία

πρεσβεία Ισραήλ Ρουβίκωνας Τόσκας
Φωτογραφία Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρέσβη του Ισραήλ Ιρίτ Μπέν-Άμπα είχε σήμερα (26.12.2017) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Αιτία η καταδρομική επίθεση που έκανε ο Ρουβίκωνας στην ισραηλινή πρεσβεία.

Ο Νίκος Τόσκας υποσχέθηκε στην Ισραηλινή πρέσβη πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για σύλληψη των δραστών. Ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε με μπογιές στο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ τα ξημερώματα των Χριστουγέννων.

Για την τηλεφωνική επικοινωνία Τόσκα – Μπέν-Άμπα εξέδωσε ανακοίνωσε η ισραηλινή πρεσβεία. Όπως αναφέρει, ο Έλληνας υπουργός και η Ισραηλινή πρέσβης συζήτησαν “για το θέμα της πρόσφατης επίθεσης με μπογιές εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα από την οργάνωση «Ρουβίκωνας»”.

Φωτογραφία Eurokinissi

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας, “κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Υπουργός καταδίκασε την επίθεση εναντίον της Πρεσβείας και υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στην δικαιοσύνη”.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, “η Πρέσβυς ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την γρήγορη αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την επίθεση και μετέφερε αίτημα της κυβέρνησής της για την σύλληψη των δραστών”.

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi 

Ρουβίκωνας: Η καταδρομική επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

Στις 06:05 τα ξημερώματα της ημέρας των Χριστουγέννων, μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας επιτέθηκαν στο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ.

Η επίθεση έγινε με δεκάδες μπουκάλια μπογιάς, όπως αναφέρει κείμενο του Ρουβίκωνα που ανέβηκε στο indymedia.

Ο Ρουβίκωνας ανέβασε στο LiveLeak και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις