Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Υπόθεση Καλλίτση: 41 χρόνια φυλακή για τον επίδοξο δολοφόνο! “Προσδοκώ στη λύτρωση και όχι στην καταστροφή τους” είπε ο κομμωτής

Υπόθεση Καλλίτση: 41 χρόνια φυλακή για τον επίδοξο δολοφόνο! “Προσδοκώ στη λύτρωση και όχι στην καταστροφή τους” είπε ο κομμωτής

Ποιες είναι οι ποινές που επιβλήθηκαν στους τρεις κατηγορούμενους της επίθεσης στον Πάνο Καλλίτση.
Δικαιωμένος δηλώνει μετά την ανακοίνωση των ποινών ο γνωστός κομμωτής.
Τι είπε για τους κακοποιούς που παραλίγο να του πάρουν τη ζωή.
Όλο το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου.

Ποινές καθείρξεως επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους τρεις κατηγορουμένους για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και της πρώην συζύγου του, Έλενας Χριστοπούλου, τον Ιανουάριο του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού τους στον Λυκαβηττό.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστεί σοβαρά από τρεις συνολικά σφαίρες στο στήθος και τα πόδια ο Πάνος Καλλίτσης καθώς και η τότε σύζυγός του, η οποία δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κομμωτής Πάνος Καλλίτσης ο οποίος ήταν παρών στη διαδικασία δήλωσε δικαιωμένος ηθικά, προσθέτοντας πως για εκείνον έκλεισε η υπόθεση μέσα του. “Προσδοκώ στη λύτρωσή τους και όχι την καταστροφή τους. Κατάλαβα πως είναι και αυτοί άνθρωποι που επέλεξαν να κάνουν κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Δικαιώθηκα ηθικά και αυτό μου αρκεί. Δεν θέλω την κακό κανενός” τόνισε ο κομμωτής

Αναλυτικά, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο – Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας – καταδίκασε σε 41 χρόνια κάθειρξη (εκτιτέα τα 25 έτη) τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης του Πάνου Καλλίτση για δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία, χωρίς μάλιστα να συγχωνεύσει την ποινή του. Όπως ειπώθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο 42χρονος κατηγορούμενος τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ενώ βρίσκονταν σε άδεια από τις φυλακές και σύμφωνα με το νόμο Παρασκευόπουλου για εγκλήματα που τελέστηκαν υπό αυτό το καθεστώς (δηλαδή σε άδεια από τις φυλακές) οι ποινές δεν μπορούν να συγχωνευτούν.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν εκείνος που πυροβόλησε εναντίον του ζευγαριού και σε πρώτο βαθμό μάλιστα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 53 ετών.

Ο δικηγόρος του 42χρόνου τόνισε μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ότι “η απόφαση σφάλει ως προς τη συγχώνευση. Το δικαστήριο απέφυγε να επιβάλλει μια συνολική ποινή κατ´εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου. Για τον εντολέα μου η δικαστική περιπέτεια συνεχίζεται. Θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο. Το μέγιστο της εκτιτέας ποινής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25 έτη”.

Σε ό,τι αφορά στον Ιρακινό κατηγορούμενο της υπόθεσης του Πάνου Καλλίτση το δικαστήριο επέβαλλε κατά συγχώνευση 14 χρόνια κάθειρξη για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας. Ακόμη, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε η παρεπόμενη ποινή της απέλασης από τη χώρα μετά την έκτιση της ποινής του. Σε πρώτο βαθμό ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών.

Στον τρίτο κατηγορούμενο πρώην αστυνομικό το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 10 ετών (σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών), κρίνοντας τον ένοχο για απόπειρα ληστείας. Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου αστυνομικού τόνισε “ο εντολέας μου που είχε αθωωθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάσθηκε για την απόπειρα ληστείας. Υπάρχει μια πιο σταθμισμένη ποινή”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις