Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Υπόθεση Λεμπιδάκη: “Η οικονομική κρίση με έσπρωξε στην απαγωγή”

Υπόθεση Λεμπιδάκη: “Η οικονομική κρίση με έσπρωξε στην απαγωγή”
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ελεύθερος πλέον, χαμογελάει ξανά ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Αποκαλυπτικά είναι τα όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο ένας εκ των εμπλεκόμενων στην απαγωγή
– Πρόκειται για τον πατέρα της 16χρονης που επίσης κρατείται για την υπόθεση Λεμπιδάκη
– Συγκλονιστικά είναι τα όσα διηγήθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στους δικούς του ανθρώπους για τις 186 ημέρες της απαγωγής του
– Αγνώριστος και φανερά συγκινημένος από την ταλαιπωρία έπεσε στην αγκαλιά των εργαζομένων του στα Πλαστικά Κρήτης

Την… οικονομική κρίση θεωρεί ως βασικό λόγο των πράξεών του ο ένας από τους φερόμενους ως δράστες στην υπόθεση Λεμπιδάκη,  που κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου. Σύμφωνα με το ekriti, ο 60χρονος, μεσίτης στο επάγγελμα, είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν μετά τη σύλληψή του, ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δημιούργησε πολλές οικονομικές υποχρεώσεις, στις οποίες αδυνατούσε να αντεπεξέλθει. Σύμφωνα με τον ίδιο, μπλέχτηκε στην υπόθεση της απαγωγής για να πάρει χρήματα.

Φερεται να είπε επίσης, ότι το κτίσιμο ενός μεγάλου σπιτιού του, στη περιοχή Ατσιπόπουλου του Ρεθύμνου, του δημιούργησε πολλά χρέη και υπήρχε απειλή κατάσχεσης των περιουσιακών του στοιχείων.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, πρωτοστάτησε στο κίνημα πολιτών κατά των πλειστηριασμών αλλά και συμμετείχε στη φωτιά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, καθώς θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνο για την κακή οικονομική κατάστασή του. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα πει στην απολογία του στον ανακριτή και πώς θα δικαιολογήσει την εμπλοκή της ανήλικης κόρης του στην υπόθεση.

Υπό ειδικές συνθήκες κρατείται η 16χρονη – Η μητέρα της θέλει να μηνύσει τον πατέρα της!

Την ίδια ώρα, η 16χρονη κόρη του που συνελήφθη ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, κρατείται από χθες στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου. Οι πληροφορίες λένε ότι το κορίτσι είχε ρόλο «ταχυδρόμου» στην επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια Λεμπιδάκη και πως ήταν εκείνη που αγόραζε κάρτες κινητών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς. Πάντα, υπό τις οδηγίες του πατέρα της…

Σύμφωνα με το ekriti, η ανήλικη διανυκτέρευσε σε γραφείο, συντροφιά με κοπέλα αστυνομικό και όχι στο κρατητήριο. Μάλιστα, της προσφέρθηκε πίτσα, αναψυκτικά και ό,τι άλλο ήθελε, προκειμένου να βοηθήσουν λιγάκι την κακή ψυχολογία της…

Η μητέρα της, η οποία είναι φιλόλογος, σύμφωνα με το ekriti, σκοπεύει να καταθέσει μήνυση εναντίον του συζύγου της, επειδή παρέσυρε την ανήλικη κόρη τους σε παραβατικές πράξεις.

Όσο για το θύμα της απαγωγής, τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, βρίσκεται από χθες το απόγευμα μαζί με την οικογένειά του, στην οποία περιέγραψε τα όσα έζησε τις 186 ημέρες της ομηρείας του.

 

Ο Λεμπιδάκης της υπομονής

Όπλα του, η υπομονή, η σύνεση και η ψυχραιμία. Και ο Μιχάλης Λεμπιδάκης τα κατάφερε.

Όπως έχει πει, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στην εξάμηνη ομηρία του μεταφέρθηκε σε 5 διαφορετικά κρησφύγετα των απαγωγέων στην Κρήτη, μεταξύ των οποίων και ένα μιτάτο, όπου υπήρχαν πολλοί ψύλλοι, που τον ταλαιπώρησαν αφάνταστα.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε συγκινημένος στο εργοστάσιό του

Μετά την πρώτη νύχτα στην αγκαλιά της οικογένειας του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης θέλησε να βρεθεί στο εργοστάσιο των Πλαστικών Κρήτης. Εμφανώς συγκινημένος ο Κρητικός επιχειρηματίας συναντήθηκε με τους εργαζομένους αγκαλιάζοντας τους έναν έναν στην είσοδο, με τους ίδιους να τον υποδέχονται ζεστά.

Φανερά αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος από την περιπέτεια που έζησε στάθηκε στην είσοδο του εργοστασίου και πόζαρε μαζί τους. Η ψυχολογική του κατάσταση βελτιώνεται αλλά ακόμα υπάρχει δρόμος μέχρι να επανέλθει πλήρως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Για την ώρα παραμένει σκιά του εαυτού του.

Και άλλες εικόνες από την επιστροφή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

https://www.youtube.com/watch?v=m2XBkva86f8

Ο ίδιος πάντως τονίζει πως ώρα με την ώρα αισθάνεται καλύτερα. Η υποδοχή των εργαζομένων του έφτιαξε ακόμα περισσότερο τη διάθεση. Κάτι που φάνηκε και είπε και ο ίδιος. Άνθρωποι που τον έβλεπαν και τον ζούσαν καθημερινά, πλησίασαν για να του σφίξουν το χέρι και να μάθουν περισσότερα για την απαγωγή που έγινε πρώτο θέμα.

Λεμπιδάκης

Οι κινήσεις του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του βγήκε το πρωί από το σπίτι του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Ο Κρητικός επιχειρηματίας που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, άνοιξε το παράθυρο και χαιρέτησε του δημισιογράφους. “Γειά σας παιδιά”, είπε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και το αυτοκίνητο ξεκίνησε και πάλι, όμως αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να καταλάβουν όλοι πως ο επιχειρηματίας αισθάνεται και πάλι ασφαλής και ευτυχισμένος κοντά στην οικογένειά του.

Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Λεμπιδάκης βρισκόταν στο εργοστάσιό του στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου, πνιγμένος στις αγκαλιές των εργαζομένων. Μάλιστα ο ίδιος μίλησε και πάλι στους δημοσιογράφους και ευχαρίστησε δημόσια πλέον την ΕΛ.ΑΣ. για την απελευθέρωσή του. “Ευχαριστώ τους αστυνομικούς, ευχαριστώ τους εργαζόμενους, τους φίλους, τους συγγενείς, όλους όσοι ανησύχησαν για μένα και στάθηκαν στην οικογένειά μου” είπε συγκινημένος.

Μιχάλης Λεμπιδάκης: “Κουράστηκα περισσότερο στο μυαλό”

Όταν τον ρώτησαν τι τον κούρασε περισσότερο, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε: “Κουράστηκα περισσότερο στο μυαλό”. “Νοιώθω περισσότερη δύναμη τώρα που είμαι εδώ” ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στους συνεργάτες του. Μάλιστα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αστυνομία που τον ελευθέρωσε από την ομηρεία στην οποία βρισκόταν 187 ημέρες. Όπως έγινε γνωστό το πρωί ξεκίνησε ξανά η διαπραγμάτευση των πλαστικών Κρήτης στο χρηματιστήριο.

Έρευνες και νέες εικόνες

Ήδη έχουν συλληφθεί 12 άτομα με την αστυνομία να θεωρεί θέμα χρόνου ακόμα 5 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στην απαγωγή του επιχειρηματία. Όλοι για την ώρα δηλώνουν αθώοι και άγνοια για την υπόθεση. Λίγο μετά τις 10.00 έφτασε στη μάντρα που έγινε η χθεσινή επιχείρηση για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, η αδερφή του ιδιοκτήτη. Όπως είπε στους αστυνομικούς, τόσο η ίδια όσο και ο αδερφός της, που ήδη έχει συλληφθεί, δεν γνώριζαν τίποτα. “Οι δημοσιογράφοι λένε ψέματα. Δεν ξέραμε τι γινόταν και δεν έχουμε καμία εμπλοκή” είπε μεταξύ άλλων.

Οι νέες εικόνες από τη μάντρα που ήταν όμηρος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στη μάντρα της Κρήτης. Παίρνουν δαχτυλικά αποτυπώματα από το δωμάτιο που βρισκόταν δεμένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και αντικείμενα που θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Πηγή: neakriti.gr, cretalive.gr, flashnews.gr, cretapost.gr, e-kriti.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις