Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Υπόθεση Novartis: Πως έφτασε ο 44χρονος στην απόπειρα αυτοκτονίας – Αποκαλύψεις – φωτιά

ΦΩΤΟ : ΕΘΝΟΣ
ΦΩΤΟ : ΕΘΝΟΣ

Ένα θρίλερ με απίστευτες προεκτάσεις είναι αυτό που αφορά στην απόπειρα αυτοκτονίας 44χρονου στελέχους της μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας Novartis και στην έρευνα που είναι σε εξέλιξη σε ΗΠΑ και Ελλάδα από τις αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ο 44χρονος ο οποίος επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton στην Αθήνα, είναι μεγαλοστέλεχος της εταιρείας στα κεντρικά της στην Βασιλεία της Ελβετίας.

Μάλιστα, φέρεται να έλεγε την ώρα της έντασης «Δεν θα γίνω εγώ το εξιλαστήριο θύμα». Η απόπειρα αυτοκτονίας έγινε την Πρωτοχρονιά το απόγευμα. Η Αστυνομία ενημερώθηκε ότι ένας άνδρας απειλεί να δώσει τέλος στη ζωή του με μια βουτιά θανάτου από τον 13ο όροφο του Hilton. Ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας έπεισε τον 44χρονο να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Τι έγινε όμως και έφτασε ο 44χρονος σε αυτό το σημείο; Πληροφορίες αναφέρουν σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ ότι ο πολύ ικανός συνεργάτης της εταιρείας στον τομέα των πωλήσεων αισθάνθηκε ότι ίσως κάποιοι τον πιέζουν να μιλήσει είτε από τις ΗΠΑ είτε από την Ελλάδα για την υπόθεση της Novartis. Οι συνάδελφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον και μάλιστα τον χαρακτηρίζουν ως ιδιαίτερα ταλαντούχο στον τομέα του.

Που έχει φτάσει η έρευνα για τη Novartis

Η έρευνα, έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ εδώ και δυο χρόνια. Ομως τον Αύγουστο του 2016 2 έλληνες εργαζόμενοι της εταιρείας στη χώρα μας αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να γίνουν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στην Αμερική, καταθέτοντας όλα όσα γνωρίζουν για τις πρακτικές που ακολουθούσε η Novartis. Ταξίδεψαν στην Αμερική, συνοδεία του δικηγόρου Παύλου Σαράκη, και όπως λένε οι πληροφορίες οι καταθέσεις τους δεν δόθηκαν μόνο μία φορά, αλλά ήταν αρκετές και πολυεπίπεδες. Και κάθε φορά που μία πληροφορία ή ένα στοιχείο χρειάζεται διασταύρωση, οι αμερικανικές Αρχές τούς καλούν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα νέα δεδομένα.

Μίλησε κάποιος από τους 2 για τον 44χρονο; Κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Η αποκάλυψη πάντως ότι δύο Ελληνες έδωσαν στοιχεία για παράνομες πρακτικές της εταιρείας Novartis στην Αμερική οδήγησε και την Ελλάδα στο άνοιγμα δικογραφίας, και μάλιστα με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος απέστειλε όλα τα δημοσιεύματα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την χθεσινή διαβίβαση των δημοσιευμάτων από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, στην κυρία Δημητρίου με την εντολή να διερευνηθεί η βασιμότητα τους.

Τα δημοσιεύματα αφορούν σε  καταγγελίες για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από την φαρμακευτική εταιρεία Novartis Hellas και συγκεκριμένα αναφέρονται σε καταθέσεις δύο στελεχών της Novartis στην Ελλάδα στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς στοιχεία για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε επί σειρά ετών η εν λόγω εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της  στην Ελληνική αγορά.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε τα δημοσιεύματα στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου για τα περαιτέρω.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε