Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Το πόρισμα των ιατροδικαστών για την αιτία θανάτου

Ζακ Κωστόπουλος πόρισμα ιατροδικαστής

– Στην δημοσιότητα το ιατροδικαστικό πόρισμα για τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου
– Έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του
– Στο πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καλογριά και Σουλτάνας Μαριανού αναφέρεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι «καθαρές»

Ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από το ξύλο. Αυτό προκύπτει σε απλά ελληνικά από το πόρισμα των ιατροδικαστών για το πως επήλθε ο θάνατος του 33χρονου εκείνο το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018 στην οδό Γλάδστωνος. Όπως τονίζεται στο πόρισμα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του.

Οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου σχετίζονται με τα τραύματα που φέρει από χτυπήματα και από σπασμένα γυαλιά. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που παρέδωσαν σήμερα οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγριας και Σουλτάνα Μαριανού οι αλλοιώσεις ισχαιμικού τύπου προκύπτουν από την ιστολογική εξέταση και ο θάνατος αποδίδεται σε αυτές τις αλλοιώσεις.

Λόγω απουσίας στεφανιαίας ή άλλης νόσου η πρόκληση των αλλοιώσεων συνδέεται με τα τραύματα μέσω ενός μηχανισμού στρες.

Σημειώνεται ότι κατά τη νεκροτομή βρέθηκαν πολλαπλά τραύματα στο σώμα από τέμνον όργανο (γυαλιά) που δεν ήταν θανατηφόρα καθώς και χτυπήματα από χέρια και πόδια και πρόσκρουση στο έδαφος ή άλλο σταθερό αντικείμενο.

Η υπόθεση του θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου έχει απασχολήσει το πανελλήνιο σε καθημερινή βάση τους τελευταίους δυο μήνες και πως να μην τους έχει απασχολήσει αφού παρακολουθήσαμε όλοι μέσω των βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας έναν άνθρωπο να έχει εγκλωβιστεί για άγνωστη ακόμα αιτία σε ένα κοσμηματοπωλείο και στην συνέχεια να προσπαθεί να ξεφύγει από την μανία με την οποία τον χτυπούσαν δυο άνθρωποι που οδήγησε και στον θάνατό του.

Δείτε τις ανακοινώσεις των ιατροδικαστών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Στον οργανισμό του βρέθηκε μόνο μικρό ποσοστό αλκοόλ και ουσία που βρίσκεται σε κοινά παυσίπονα.

Η καταγεγραμμένη επίσημη θέση των ιατροδικαστών που θα παραδοθεί στον ανακριτή θα καθορίσει και την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης καθώς αν η αιτία θανάτου αποδοθεί ευθέως στον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη ο Ζακ Κωστόπουλος πιθανότατα θα δρομολογήσει και άλλον ποινικό προσδιορισμό για τα όσα έγιναν λίγα λεπτά πριν ο 33χρονος αφήσει την τελευταία του πνοή.

Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης καταρρίπτουν την αρχική εκδοχή που προβλήθηκε σχεδόν αμέσως μετά το επεισόδιο της οδού Γλάστωνος, ότι δηλαδή επρόκειτο για μία “υπόθεση με τοξικομανή”.

Να σημειωθεί πως οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου όπου μπήκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 33χρονος, καθώς και ο ιδιοκτήτης άλλου καταστήματος, απολογούμενοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, αιτιολόγησαν τα άγρια χτυπήματα σε βάρος του Ζακ ισχυριζόμενοι ότι ο 33χρονος “βρισκόταν σε αμόκ” και αυτοί φοβήθηκαν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις