Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Νέες αποκαλύψεις! “Ο νεκρός ξεκίνησε τον καβγά στο μπαρ του Λαγανά” [vid]

Ζάκυνθος: Νέες αποκαλύψεις! “Ο νεκρός ξεκίνησε τον καβγά στο μπαρ του Λαγανά” [vid]

– Συγκλονισμένη παραμένει η Ζάκυνθος
– Ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων μιλάει στο newsit.gr και δίνει νέα διάσταση στον φονικό ξυλοδαρμό του 22χρονου τουρίστα
– “Τα θανάσιμα χτυπήματα στο κεφάλι του άτυχου τουρίστα προήλθαν από άλλους”
– Οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη δυο ακόμα ατόμων που εμπλέκονται στην δολοφονία του αδικοχαμένου νεαρού
– Δυο σκληρές φωτογραφίες του θύματος έχει στην διάθεση της η αστυνομία
– Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες από το σημείο που γράφτηκε ο επίλογος της ζωής του 22χρονου τουρίστα

Νέα διάσταση στο θάνατο του 22χρονου Αμερικανού μετά τον καβγά στο μπαρ του Λαγανά Ζάκυνθου αναμένεται να δώσουν τα βίντεο από τις κάμερες του μαγαζιού, σύμφωνα με το δικηγόρο του 32χρονου Σέρβου, υπεύθυνου ασφαλείας, που έχει συλληφθεί για το τραγικό περιστατικό, Θανάση Ταρτη.

Όπως λέει στο newsit.gr ο κ. Ταρτης, η συμπλοκή από την οποία προήλθε ο θανάσιμος τραυματισμός του άτυχου τουρίστα ξεκίνησε όταν το θύμα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, επιτέθηκε με μπουκάλι σε μια θαμώνα του μαγαζιού καθώς και σε δύο άτομα της ασφάλειας του μπαρ τα οποία τον χτύπησαν και τον έβγαλαν έξω από το μαγαζί.

Όπως ισχυρίζονται, τόσο ο 32χρονος Σέρβος όσο και ο 34χρονος μπάρμαν του μαγαζιού, κατά τη διάρκεια του καβγά μαζί τους μέσα στο μαγαζί ο 22χρονος ήταν ζωντανός και τα θανάσιμα χτυπήματα προέρχονται από αλλά άτομα τα οποία τον κυνήγησαν στους δρόμους του Λαγανά, κάτι που, όπως ισχυρίζεται ο συνήγορος του σεκιούριτι, αποδεικνύεται και από το οπτικό, προανακριτικό υλικό.

“Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα οι ιστορίες που έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας για selfie. Δυστυχώς, το θύμα ήταν αυτός που ξεκίνησε την επίθεση σε άλλους και μετά επιτέθηκε στον πελάτη μου. Ο πελάτης μου τον κυνήγησε, βγήκαν έξω και από εκεί και πέρα αποδεικνύεται από το προανακριτικό υλικό ότι όταν ο πελάτης μου αποχώρησε από το σημείο, ο νεαρός ήταν ζωντανός και ήταν άλλοι αυτοί που ήταν από πάνω του και του προκαλούσαν τα χτυπήματα από τα οποία προήλθε ο θάνατος”, επισημαίνει ο κ. Ταρτης εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του 32χρονου συλληφθέντα για το θάνατο του 22χρονου τουρίστα.” Δεν υπάρχει καμία selfie. Ξαφνικά η κοπέλα δέχθηκε ένα μπουκάλι στο κεφάλι. Ήταν μέσα στα αίματα όπως και άλλοι δίπλα”, προσθέτει.

Ο κ. Ταρτης δείχνει ως δράστες του θανάτου του νεαρού Αμερικανού τα δύο άτομα που αναζητά η αστυνομία και άλλα άτομα που μπήκαν στον καβγά έξω από το μαγαζί ενώ τονίζει ότι ο 32χρονος υπεύθυνος ασφαλείας δεν δούλευε το μοιραίο βράδυ καθώς είχε σπάσει το δεξί του χέρι, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να προκαλέσει ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό στο θύμα.

“Το αριστερό χέρι, το κακό χέρι, ήταν ελεύθερο. Με αυτό τον χτύπησε δύο ή τρεις φορές, μια στο σαγόνι και δύο στο σώμα. Αυτό ήταν όλο, ούτε κλωτσιές, ούτε τίποτα”, διευκρινίζει και αποκαλύπτει πως ο 34χρονος μπάρμαν είχε απομακρυνθεί και αυτός από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο νεαρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη των δύο ατόμων που φέρονται να ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 22χρονο έξω από το μπαρ και αναμένεται άμεσα η σύλληψη τους που θα ξεκαθαρίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο φονικός καβγάς. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοξικολογική εξέταση του θύματος προκειμένου να φανεί αν είχε κάνει χρήση ουσιών οι οποίες ενδεχομένως να τον ώθησαν στη συμπλοκή.

Εικόνες σοκ

Η εκπομπή LiveNews του Epsilon παρουσίασε δύο φωτογραφίες αμέσως μετά τη δολοφονία, με τον άτυχο Bakari Jaward Henderson να βρίσκεται νεκρός στον δρόμο. Οι εικόνες είναι σκληρές αλλά είναι και αυτές μαζί με τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, τα ντοκουμέντα του εγκλήματος που βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών.

Ο άτυχος τουρίστας τρέχει για να ξεφύγει από τους μετέπειτα δολοφόνους του αλλά δεν τα καταφέρνει. Τον πιάνουν και τον σκοτώνουν στο ξύλο. Όπως αποκαλύπτεται μάλιστα, κάποιοι συνέχιζαν να τον χτυπούν ακόμα και όταν είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Τα χτυπήματα στο πρόσωπο του Bakari Jaward Henderson σφίγγουν το στομάχι. Οι δράστες εξάντλησαν την αγριότητά τους και άφησαν το θύμα τους νεκρό. Η αστυνομία δεν πρόλαβε να τον σώσει. Οι φίλοι του έχουν πει ότι φοβήθηκαν να πλησιάσουν.

Οι 8 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα αρνούνται ότι προκάλεσαν τον θάνατο του 22χρονου και ετοιμάζουν τις απολογίες τους. Η Εισαγγελέας τους απήγγειλε την κατηγορία της απο κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση ενώ αμέσως μετά την διαδικασία επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διευθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 11 Ιουλίου 2017 για να επιστρέψουν ενώπιον του Ανακριτή και να απολογηθούν.

Ο Έλληνας μπάρμαν που συνελήφθη υποστήριξε ότι πήρε μέρος στη φονική συμπλοκή αλλά όπως είπε δεν σκότωσε εκείνος τον Bakari Jaward Henderson. ”Ναι τον χτύπησα αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω. Είδα το περιστατικό της συμπλοκής με τον συνάδελφό μου και έτρεξα να βοηθήσω.’‘ Ο πορτιέρης τώρα που επίσης κατηγορείται για το στυγερό έγκλημα υποστηρίζει πως δεν χτύπησε καμία φορά το θύμα. ‘‘Εγώ δεν τον χτύπησα ή τουλάχιστον δεν του προκάλεσα θανατηφόρα χτυπήματα αφού το χέρι μου είναι σπασμένο” είπε στους αστυνομικούς. Οι υπόλοιποι 6 Σέρβοι αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το οπτικοακουστικό υλικό τους διαψεύδει. Οι φίλοι του θύματος μαζεύουν χρήματα για τα έξοδα της κηδείας με στόχο να στηρίξουν οικονομικά τους γονείς του 22χρονου

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ που συνεχίζουν τις αναφορές στο θέμα, οι γονείς είχαν ετοιμάσει αποχαιρετιστήριο δείπνο στο παιδί τους μια μέρα πριν φύγει για την Ελλάδα. Είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο για τελευταία φορά 24 ώρες πριν το έγκλημα, με τον Bakari Jaward Henderson να εύχεται χρόνια πολλά στον πατέρα του, για τα γενέθλιά του. Τότε κανείς δεν έκανε άσχημες σκέψεις. Κανείς δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν λίγες ώρες αργότερα στον Λαγανά.

Όπως μετέδωσε ο Alpha κατά τη διάρκεια των ερευνών μετά τη δολοφονία, φίλοι του θύματος αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ότι ο Bakari Jaward Henderson είχε χάσει τον αδερφό του σε μια ανάλογη συμπλοκή σε μπαρ του Τέξας. Σε εκείνο το έγκλημα ο νεαρός είχε χάσει τη ζωή του από αλλεπάλληλες μαχαιριές που δέχθηκε σε όλο του το σώμα…

Μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε η δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα, η αστυνομία προσπαθεί να συνθέσει μέσα από τα βίντεο που έχει στη διάθεσή της, το πάζλ του στυγερού εγκλήματος και να οδηγήσει όλους τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνθήκες του εγκλήματος ξεκαθαρίζουν ακόμα περισσότερο από την ανάλυση των εικόνων. Σε αυτές, φαίνεται ο άτυχος Bakari Jaward Henderson να διασκεδάζει με την παρέα του και κάποια στιγμή, να πηγαίνει σε σερβιτόρα του καταστήματος για να βγάλουν μία selfie.

Εκεί την τραβάει πιθανότατα σε κατάσταση μέθης και δημιουργείται παρεξήγηση, την οποία αναλαμβάνει να λύσει ο κατηγορούμενος πορτιέρης. Πλησιάζει την παρέα των Αμερικανών που εν τω μεταξύ διαπληκτίζεται με Σέρβους πελάτες του μπαρ και τα πράγματα αγριεύουν επικίνδυνα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος τουρίστας τον χαστουκίζει και ο 32χρονος Σέρβος, με βρετανικό διαβατήριο, του επιτίθεται. Ο ξυλοδαρμός του άτυχου νεαρού έχει ξεκινήσει και οι φίλοι του είναι αδύνατον να τον προστατέψουν. Ο Bakari Jaward Henderson τρέχει εκτός καταστήματος αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει. Οι δράστες τον πιάνουν και τον χτυπούν μέχρι θανάτου. Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, τα χτυπήματα συνεχίστηκαν ακόμα και όταν ο 22χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε