Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Γαϊτανάκι φόνων – Και απότακτος αστυνομικός στους συλληφθέντες για την δολοφονία της συζύγου Κορφιάτη

Ντίμης Κορφιάτης

Eν μια νυκτί οδηγήθηκαν νύχτα με ταχύπλοο σκάφος από την Ζάκυνθο στην Κυλλήνη και απ’ εκεί οδικώς στη ΓΑΔΑ, τρία άτομα ως βασικοί ύποπτοι για την περσινή δολοφονική ενέδρα σε βάρος της συζύγου του ξενοδόχου Ντίμη Κορφιάτη, ο οποίος τότε είχε τραυματιστεί σοβαρά αλλά έχασε τελικά βίαια τη ζωή του στο νέο καρτέρι θανάτου που στήθηκε σε βάρος του στις 7 του περασμένου Μαΐου.

Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν πάντως για την ώρα μόνο την περσινή δολοφονία και απόπειρα για τις οποίες όπως είχε αποκαλύψει το newsit.gr, ο ξενοδόχος είχε ήδη από τον περασμένο χειμώνα  κατονομάσει με αναφορά του στην εισαγγελία τόσο τον εκτελεστή όσο και τους συνεργούς του. 

Αστυνομικός ο «ιθύνων νους» και της ληστείας στον δήμαρχο

Στους συλληφθέντες είναι και απότακτος αξιωματικός της Ασφάλειας Ζακύνθου, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης για την ληστεία μαμούθ των 550.000 ευρώ σε βάρος του εισοδηματία Νικήτα Αρετάκη που στη συνέχεια εκλέχτηκε στις τελευταίες εκλογές δήμαρχος του νησιού. Ο κ. Αρετάκης, κατευθυνόταν στην τράπεζα αλλά έξω από το υποκατάστημα του επιτέθηκε Αλβανός δράστης και του απέσπασε τον φάκελο που κρατούσε. Ως ηθικός αυτουργός της ληστείας κρίθηκε ο εν λόγω απότακτος αξιωματικός και η κατηγορία στηρίχθηκε στην δίκη με μάρτυρα τον ξενοδόχο Ντίμη Κορφιάτη. Ο πρώην αστυνομικός αποφυλακίστηκε πριν από το Πάσχα.

Ο «ματωμένος» σωματοφύλακας του εφοπλιστή

Ο Κορφιάτης πάντως ως εκτελεστή της συζύγου του κατονόμασε Ζακυνθινό που ζει στην Αθήνα και εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα σε εφοπλιστή κάτοικου Ψυχικού. Ως βασικό συνεργό είχε καταγγείλει κάτοικο της Ζακύνθου που ο αδελφός του  [μπόντι μπίλντερ] είχε δολοφονηθεί στο νησί το 2017, από συγχωριανό του ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Click4More Ζάκυνθος: Συλλήψεις για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη

Σε βάρος του κατηγορουμένου, είχε επιβληθεί πρωτόδικα συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών, ενώ στο εφετείο η ποινή έπεσε στα 7 χρόνια, αφού η επίδικη ανθρωποκτονία είχε τελεστεί σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής του κατηγορουμένου και «προκλήθηκε από επανειλημμένες απειλές και λοιπές παράνομες πράξεις που είχε τελέσει ο θανών». Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του μπόντι μπίλντερ, τη δεκαετία του 1990, είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον πατέρα του κατηγορούμενου που μόλις πριν από λίγο διάστημα ξανακέρδισε την ελευθερία του.

Ένταλμα σύλληψης και για τον οδηγό του σκάφους

Ο καθ΄ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του μπόντι μπίλντερ, είχε κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου μαζί με το φίλο και κουμπάρο του, έξω από το βενζινάδικο του οποίου έγινε η δολοφονία, σε κεντρικό δρόμο του νησιού. Και οι δυο άντρες ήταν φίλοι του Ντίμη Κορφιάτη, στον οποίο και οι «αντίπαλοί» του … χρέωναν ότι τους «ώθησε» ψυχολογικά για το έγκλημα. Ανάμεσα στους τρεις Ζακυνθινούς συλληφθέντες είναι και ο οδηγός που φέρεται να μετέφερε τους δολοφόνους της συζύγου του Κορφιάτη, απ’ την Ζάκυνθο στην Κυλλήνη, για να χαθούν τα ίχνη τους. Ο φερόμενος ως εκτελεστής –σύμφωνα με την καταγγελία Κορφιάτη- συνελήφθη στην Αθήνα.

Βασίλης Χήτος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις