Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Ζωντανεύει η φρικτή κακοποίηση ανήλικου αγοριού

Ζάκυνθος: Ζωντανεύει η φρικτή κακοποίηση ανήλικου αγοριού

Με την κατάθεση της αδελφής της μητέρας του, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την αποπλάνηση, κατάχρηση και το βιασμό του ανήλικου αγοριού στη Ζάκυνθο. Πριν τη δική της ολοκληρώθηκε αυτή του πατέρα ενώ διαβάστηκε και η κατάθεση που είχε δώσει η μητέρα του παιδιού, που έχει φύγει από τη ζωή, στην αστυνομία.

Η δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας και στο εδώλιο κάθονται τρεις άνδρες, πάνω από εξήντα χρόνων, που κατηγορούνται για αποπλάνηση και βιασμό ενός ανήλικου αγοριού. Η ιστορία αποκαλύφθηκε το 2016. Όπως περιέγραψε ο 20χρονος, η οικογένειά του κατάλαβε ότι δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ότι κάτι τον απασχολούσαν και τον πίεσε να μιλήσει για ό,τι του συμβαίνει.

Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες. Προφυλακισμένοι είναι ο β’ και ο γ’ κατηγορούμενος που αντιμετωπίζουν και τις τρεις κατηγορίες.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε στη Ζάκυνθο από το 2007 μέχρι το 2016 οπότε και το παιδί αποκάλυψε στην οικογένειά του όσα είχε ζήσει. Συγκλονιστικό είναι ότι οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενος έχουν συγγενική σχέση μαζί του (σήμερα είναι 20 χρονών) αφού έχουν παντρευτεί τις αδελφές του πατέρα του.

Η κατάθεση της θείας

«Είναι παιδί μου» είπε στην αρχή της κατάθεσης της η θεία του 20χρονου αγοριού ενώ εξήγησε ότι του συμπαραστέκεται στη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση που βιώνει.

Εξήγησε πως το Πάσχα του 2015 αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με τον ανιψιό της. «Τον έβλεπα φοβισμένο, χωρίς θάρρος να μιλήσει. Διαπίστωσα ότι κάτι τον απασχολούσε και ότι ήταν πολύ μαγκωμένος. Δεν είχε χαρά όπως άλλες φορές που τον έβλεπα στο νησί» ανέφερε.

Η μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεση της ότι από την αρχή της Μ. Εβδομάδας που πήγε από την Αθήνα στη Ζάκυνθο, παρατήρησε πράγματα που την έβαλαν σε υποψίες. Της έκανε εντύπωση η άνεση με την οποία έμπαινε στο σπίτι ο β’ κατηγορούμενος αλλά και οι άγριες ματιές που έριχνε στο παιδί ο γ’ κατηγορούμενος.

«Όταν το είδε το παιδί, πάγωσε» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ εξήγησε ότι  η οικειότητα που διέκρινε την πονήρεψε.

Η αποκάλυψη της φρίκης, ανήμερα του Πάσχα

Ενώ η θεία του παιδιού είχε παρατηρήσει πως κάτι δε πάει καλά η μητέρα του παιδιού, σύμφωνα με όσα είπε, προσπάθησε πολύ και κατάφερε να της πει ο γιος της τι του συνέβαινε. «Η αδελφή μου ήρθε φωνάζοντας ότι κατέστρεψαν το παιδί ενώ εκείνο φώναζε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει, ότι δεν πρέπει να ζει και ότι μας ξεφτίλισε» ανέφερε η μάρτυρας η οποία είπε επίσης ότι απορεί πως άντεξε ο ανιψιός της.

Ξέσπασε σε λυγμούς ενώπιων του δικαστηρίου λέγοντας πως και η ίδια ζει καθημερινά όλες τις λεπτομέρειες καθώς ο 20χρονος ζει το απόλυτο ψυχολογικό δράμα καθώς υπάρχουν στη μνήμη του έντονα οι φριχτές στιγμές που έζησε. Όπως ανέφερε: «Το παιδί ζούσε τον εκβιασμό. Ο β΄ κατηγορούμενος του έλεγε ότι θα πάνε αν πνιγούνε και ότι θα διαλυθούν οι οικογένειες ενώ ο γ΄ κατηγορούμενος ότι θα τον σφάξει.

Τον έπεισαν ότι έτσι πρέπει να γίνει. Ο τρόπος που μεγάλωσε το παιδί, το έμαθε να κρύβει πράγματα. Γίνονταν πράματα και σε άλλα παιδιά και τα έκρυβαν. Το παιδί δεν είχε διεξόδους, ήταν εγκλωβισμένο στο οικογενειακό περιβάλλον και αν δεν ήμουν εγώ αν πιέσω η υπόθεση αυτή θα έμενε θαμμένη».

Πηγή: thebest

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις