Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Αποτελέσματα 2015: ΝΔ: Δεν αμφισβητούμε την τάση αλλά…

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit poll, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, τόνισε πως η Συγγρού δεν αμφισβητεί την τάση που δημιουργείται αλλά οι δημοσκόπηση είχαν πέσει έξω και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες για την πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων exit poll, η κα Σπυράκη τόνισε πως «δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητούμε την τάση που δημιουργείται αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν πέσει έξω και μάλιστα με μεγάλη απόκλιση».

Όπως επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ σε μία σειρά από προηγούμενες αναμετρήσεις όπως στις περιφερειακές με την κ. Δούρου τα exit polls απήχαν από το τελικό αποτέλεσμα, ενώ τόνισαν ότι υπάρχει και ένα διαφορετικό exit poll από την εταιρία K Research σύμφωνα με την οποία η ΝΔ κινείται από 25-28% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 33,5-37,%. «Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τους απόλυτους αριθμούς για να βάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τις ψήφους που έχασε το κόμμα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις», αναφέρουν πηγές της Συγγρού.

Στη Νέα Δημοκρατία δηλώνουν επιφυλακτικοί εφόσον δεν γνωρίζουν ακόμη τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν πως υπήρξε πολύ μεγάλη αποχή και όπως επεσήμανε η Μαρία Σπυράκη «είναι σαφές ότι εμείς δεν έχουμε πείσει, παρά το γεγονός πως πήραμε πολύ σκληρά μέτρα».

Στη Συγγρού υπογραμμίζουν ότι «θα πρέπει να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών». Οι εκτιμήσεις του επιτελείου προβλέπουν ότι η τελική διαφορά θα είναι κοντά στο υψηλό της ΝΔ και το χαμηλό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από νωρίς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού με τους στενούς του συνεργάτες Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη. Επίσημη αντίδραση σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει μετά τις 9.30 όταν θα καθαρίσει η εικόνα με βάση τα πραγματικά στοιχεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Εκλογές 2015 – Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ανά νομό
Greek election 2015 results: Greek legislative parliamentary election results

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε