Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Debate – Τσίπρας: “Μητσοτάκης, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ έψαχναν αφορμή για να το αποφύγουν”!

Debate – Τσίπρας: “Μητσοτάκης, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ έψαχναν αφορμή για να το αποφύγουν”!
Intime News

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ επιρρίπτει, ουσιαστικά, την ευθύνη που “ναυάγησε” και δεν θα διεξαχθεί το debate, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter.

Στην ανάρτησή του ο κ.  Τσίπρας τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ αναζητούσαν εναγωνίως αφορμή για να αποφύγουν το debate των πέντε.

Ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

“Αρχικά πίστευα ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει, σαν το διάολο το λιβάνι, το ντιμπέιτ των δυο. Σήμερα φάνηκε ότι και το ΚΙΝΑΛ, ακόμη – παραδόξως – και το ΚΚΕ έψαχναν εναγωνίως αφορμή να αποφύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε.

Ακόμη και όταν αποδέχτηκα να έρθω στο στούντιο απευθείας από το αεροπλάνο, βρήκαν πρόσχημα άρνησης. Σε συνεννόηση μεταξύ τους προφανώς, ώστε να μοιράζονται την ευθύνη και όλοι μαζί να τη ρίχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα για τη δημοκρατία, κρίμα για την ενημέρωση των πολιτών”.

Debate – Αχτσιόγλου: Κόμματα χρησιμοποίησαν προσχήματα για να μην γίνει η “τηλεμαχία”

Στα άλλα κόμματα έριξε νωρίτερα την ευθύνη η Έφη Αχτσιόγλου για το “ναυάγιο” του debate και την μη διεξαγωγή του.

Μετά την απόφαση της διακομματικής να μην γίνει τελικά το… πολυσυζητημένο debate, η κ. Ατσιόγλου δήλωσε πως διάφορα κόμματα έθεσαν προσχήματα με στόχο να μην διεξαχθεί τελικά η τηλεμαχίας.

Αναλυτικά η δήλωση

“Μετά τις εξελίξεις για τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής την 1η Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία, πέραν αυτής, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός.

Στη σημερινή Διακομματική Επιτροπή ετέθησαν προσχήματα από διάφορα κόμματα, προκειμένου να μην βρεθεί ημερομηνία άλλη πέραν της 1ης Ιουλίου και να μην πραγματοποιηθεί τελικά το κρίσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση debate.

Κατόπιν τούτου, ο Πρωθυπουργός δηλώνει τη διαθεσιμότητά του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου, ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση.

Καλούμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν με δημοκρατική ευθύνη και να φανούν συνεπή στην αρχική τους δέσμευση να γίνει το debate την 1η Ιουλίου”.

Debate τέλος! Δεν βρήκαν κοινή ημερομηνία τα κόμματα

Οριστικά χωρίς debate πολιτικών αρχηγών θα πάμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αφού τελικά τα κόμματα δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο για την ημερομηνία που θα γινόταν η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε, η διακομματική επιτροπή συνεδρίασε ξανά τη Δευτέρα (24.062019) αλλά κατέληξε σε αδιέξοδο και στην απόφαση να μην γίνει καθόλου debate, αφού τα κόμματα δεν μπορούν να βρουν κοινή ημερομηνία!

Αρχικά είχε συμφωνηθεί το debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Βασίλη Λεβέντη, θα γινόταν τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου. Τα… σχέδια των κομμάτων, όμως, ήρθε να ανατρέψει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής που θα γίνει στις 30 Ιουνίου για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία της Κομισιόν.

Στο αίτημά του ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε το ότι οι διαπραγματεύσεις για τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν θα… κρατήσουν έως την 1η Ιουλίου και ο πρωθυπουργός δεν θα προλάβαινε να επιστρέψει για να είναι παρών στο debate.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις