Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Αυτοδύναμη η ΝΔ – Στο 11,8% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Αυτοδύναμη η ΝΔ – Στο 11,8% η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σαφές προβάδισμα και αυτοδυναμία της ΝΔ δείχνει η δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 11,8% με ποσοστά 34,2% και 22,4% αντίστοιχα. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,8%, η Χρυσή Αυγή με 3,2% και το ΜέΡΑ 25 με 2,5%. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 17,2% ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4%. Όσον αφορά την εκτίμηση των εδρών με επτά κόμματα στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει 156 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 76.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στη συσπείρωση των κομμάτων η Νέα Δημοκρατία έχει 85% και ο ΣΥΡΙΖΑ 76%, ενώ στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος με 44% και ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 32%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι θετικές γνώμες για τα πρόσωπα των δυο κομμάτων με τον Άδωνι Γεωργιάδη και την Έφη Αχτσιόγλου να έιναι πρώτοι, ο καθένας στον δικό του κομματικό χώρο. Στη ΝΔ μετά ακολουθούνε με θετικές γνώμες ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Βασίλης Κικίλιας και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Όσον αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση κατατάκτά την ππρώτη θέση στις θετικές γνώμες των ψηφοφόρων της ΝΔ, με το εντυπωσιακό ποσοστό 90% και μόλις 5% αρνητικές. Από την άλλη η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίζεται πρώτη σε θετικές γνώμες στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 79,2.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση της Interview

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/06/dimoskopisi.pdf”]

Πηγή: verginatv

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις