Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές 2015: Το debate, oι δημοσκοπήσεις και όλες οι ειδήσεις

Εκλογές 2015: Το debate, oι δημοσκοπήσεις και όλες οι ειδήσεις

Λίγα μόλις 24ωρα πριν τις κρίσιμες Εκλογές του Σεπτεμβρίου, όλα τα βλέμματα στρέφονται στο debate των Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Δείτε όλες τις ειδήσεις για το debate, τις δημοσκοπήσεις και τις Εκλογές 2015.

Όλα είναι έτοιμα για το δεύτερο debate για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Αυτή τη φορά μονομάχοι θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πρωταγωνίστριες οι… κόκκινες κάρτες τους! Σήμερα (14/09/2015) το βράδυ στις 21:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ομόλογός του της Νέας Δημοκρατίας θα σταθούν απέναντι για την τελική μάχη που σύμφωνα με τα επιτελεία τους μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι… θρίλερ. Διαβάστε εδώ περισσότερα. Ο Μεϊμαράκης φαίνεται περισσότερο σαν ένας καλοσυνάτος παππούς παρά σαν πολιτικός όμως αποδεικνύεται δύσκολος αντίπαλος για τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου που μπορεί και να κριθούν στο σημερινό debate, αναφέρουν οι Financial Times. Δείτε εδώ τι αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Έθνος” ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λίγες ώρες πριν το debate, δεν θέλησε να αποκαλύψει τα κυφά του χαρτιά, τις ερωτήσεις και τις επισημάνσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας “προτιμώ να σας κρατήσω σε αγωνία. Έχω άλλωστε τόσο πολλά να του πω και τόσο πολλά να ρωτήσω” είπε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά στην επομένη των εκλογών ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφής: Εφόσον τα κόμματα συμφωνήσουν στο πρόγραμμα, πιστεύω πως δεν τεθεί ζήτημα προσώπου πρωθυπουργού, λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Ψηφιακή Οικονομία Γκίντερ Έτινγκερ προειδοποίησε, εμέσως πλην σαφώς την Ελλάδα, κατά της κούρασης που δείχνουν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι αφορά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, ενώ τόνισε ότι με την πολιτική της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κέρδισε χρόνο τον οποίο δεν χρησιμοποίησαν τα κράτη. Η ευρωπαϊκή οικονομία σημειώνει ανάπτυξη, όμως ο Έτινγκερ εμφανίζεται επιφυλακτικός για το μέλλον.
Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε από την Κρήτη όπου περιοδεύει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία. Μετά την επίσκεψή του στη Βιάνο και την Κάνδανο ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πως ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση εντολοδόχο και εξαρτημένη απ’ τα ξένα συμφέροντα.
Στην παλιά του γειτονιά, την Αγία Βαρβάρα, βρέθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού συνεχίζοντας την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν το διαφορετικό. «Ο στόχος μας είναι να έχουμε ένα ποσοστό της τάξης του 10%. Μόνο αν πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό θα καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο κόσμος θέλει να τα αλλάξει όλα. Πρέπει να πάρουμε 10% για να διαπραγματευτούμε για τους αδικημένους των μνημονίων» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ρευστό σκηνικό με οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και με μικρές αποκλίσεις πιστοποιούν την αδυναμία επίτευξης αυτοδυναμίας. Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,5%. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,7%, η ΝΔ 26,2%, η Χρυσή Αυγή 7%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,1%, ΚΚΕ 5,9%, Ποτάμι 5%, Λαϊκή Ενότητα 4,2%, Ένωση Κεντρώων 3,6% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 10,2%. Δείτε εδώ όλές τις δημοσκοπήσεις.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιστρέφει στο προσκήνιο με νέο άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, εξηγώντας τους λόγους της ήττας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στην διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους ευρωπαίους εταίρους. Στο άρθρο εξηγεί τους στόχους και τα μέσα της κυβέρνησης κατα την διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ωστόσο “σφάζει με το γάντι” τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας με λίγα λόγια πως όταν ήρθε η ώρα για να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση “τα αντίποινα που είχαμε συναποφασίσει”, τελικά έκανε πίσω και προχώρησε “συναινετικά”.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015
Δείτε την εφαρμογή ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ
Δείτε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές
Εδώ θα βλέπετε σε συνεχή ροή τα αποτελέσματα των Εκλογών Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε