Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Exit Polls – Exit Poll 2015 και Αποτελέσματα εκλογών 2015

Exit Polls – Exit Poll 2015 και Αποτελέσματα εκλογών 2015

Exit Poll 2015, Exit Polls και αποτελέσματα εκλογών 2015 : Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κάλυψη των Εκλογών 2015 και τα αποτελέσματα εκλογών 2015. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, ekloges.ypes.gr θα μεταδίδονται σε συνεχή ροή και live τα αποτελέσματα των Eκλογών 2015, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 19:00. Στο Newsit.gr θα μπορείτε να βλέπετε σε ζωντανή ροή τα αποτελέσματα εκλογών 2015, καθώς και τα exit polls όλων των τηλεοπτικών σταθμών ακριβώς στις 19:00.
Μετά τις 21:00 ώρα Ελλάδας θα υπάρχει επαρκής εικόνα για τα Αποτελέσματα Εκλογών 2015, ακόμα κι αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι μικρή, αφού αυτό θα είναι εφικτό καθώς οκτώ περιφέρειες θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα προς το αρμόδιο υπουργείο ηλεκτρονικά, αντί μέσω τηλεφώνου, διαδικασία που ήταν πιο ιδιαίτερα χρονοβόρα. Τα αποτελέσματα εκλογών 2015 θα μεταδώσουν ηλεκτρονικά οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας. Η συγκεκριμένη μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί και στο πρόσφατο δημοψήφισμα, αλλά μόνο στις τέσσερις πρώτες περιφέρειες.
Όσον αφορά τις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα, η Singular Logic έκανε γνωστό κατά την παρουσίαση του συστήματος μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ότι ασφαλές συμπέρασμα θα υπάρξει πριν από τα μεσάνυχτα, όταν θα έχει καταμετρηθεί περίπου το 50% των ψήφων της Επικράτειας.
Όλα αυτά, βεβαίως, με την προϋπόθεση να μην υπάρξει θρίλερ με τα κόμματα που θα βρίσκονται στο όριο του 3%, οπότε η ακριβής εκτίμηση θα μετατεθεί αρκετές ώρες αργότερα. Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν συνολικά 108.000 νέοι ψηφοφόροι, οι οποίοι βάσει και του εκλογικού νόμου αλλά και του Συντάγματος, έχουν το δικαίωμα ψήφου, αλλά δεν είχαν ψηφίσει στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Στις 19:00, μόλις κλείσουν οι κάλπες, τα κανάλια θα είναι έτοιμα για να μεταδώσουν τα λεγόμενα exit polls για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης. Στο μεταξύ, η Singular Logic θα είναι σε θέση να δώσει μια πρώτη ασφαλή εκτίμηση λίγο μετά τις 21:00, όταν και θα έχει συγκεντρώσει το 10% των εκλογικών τμημάτων της Επικρατείας.

Πως θα μεταδωθούν τα exit polls και η ροή αποτελεσμάτων στις Εκλογές 2015:

Exit Poll ΕΡΤ:  Στις 19.00 ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll
Exit poll MEGA: Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζουν και αναλύουν το exit poll, δίνοντας την πρώτη εικόνα, εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων.

Exit poll ΑΝΤ1: Στις 19:00, ο Στράτος Φαναράς με την εγκυρότητα της Metron Analysis, παρουσιάζει το αποτέλεσμα των πανελλαδικών exit poll, με την πρώτη εικόνα για την έκβαση της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των τελευταίων δεκαετιών.
Exit poll ALPHA: Στις 19:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll.
Exit poll STAR: Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00 ακριβώς, ο πρόεδρος της MRB Δημήτρης Μαύρος, θα ανακοινώσει το πανελλαδικό exit poll και την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις εκλογές 2015  
Δείτε την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές 2015

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε