Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Ευάγγελος Αποστολάκης: Δεν θα είναι υποψήφιος για να ασκήσει τα καθήκοντά του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας!

Εκλογές 2019 – Ευάγγελος Αποστολάκης: Δεν θα είναι υποψήφιος για να ασκήσει τα καθήκοντά του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας!
Intime News (αρχείο)

Μετά το ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη. Στη σκιά των εξελίξεων με την Τουρκία αναθεωρήθηκε η κάθοδος του δεύτερου στις επικείμενες εθνικές εκλογές 2019.

Οι δύο άνδρες, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, συμφώνησαν από κοινού ο κ. Αποστολάκης να μην είναι υποψήφιος στις Εκλογές της 7ης Ιουλίου για να μπορέσει απερίσπαστος, ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά το έκτακτο ΚΥΣΕΑ, ο πρωθυπουργός προέβη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου σε δηλώσεις. Σε αυτές στέλνει το μήνυμα ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρες – μέλη της ΕΕ, ή όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, θα πρέπει “να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες”.

Αναφερόμενος μάλιστα στην επικοινωνία που είχε – κατά τη διάρκεια του ΚΥΣΕΑ – με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σημείωσε ότι συζήτησαν την από κοινού συνδιαμόρφωση των βημάτων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της ΕΕ, στην οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες.

Δείτε την δήλωση του πρωθυπουργού:

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις