Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Η λέξη που έλειπε από το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής

Εκλογές 2019: Η λέξη που έλειπε από το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής

Σάλος έχει προκληθεί από την στιγμή που θυροκολλήθηκε στην είσοδο της Βουλής το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυσή της και την προκήρυξη εκλογών.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν γιατί δεν αναγράφεται ότι η επόμενη Βουλή θα είναι Αναθεωρητική. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από νομικούς κύκλους, το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά συντάχθηκε από τον γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου, Ακρίτα Καϊδατζή.

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε πρωθυπουργού – μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα – να ορίσει αν η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική και να κινήσει τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απουσία του όρου «αναθεωρητική» δεν εέχει καμία απολύτως σημασία και επίπτωση. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ούτε το 2004, ούτε το 2009, ούτε το 2012 που ήταν αναθεωρητική η Βουλή δεν είχε αναγραφεί ο αντίστοιχος όρος. Μόνο το 2007 ο τότε γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου κ. Αργύρης Καρράς έβαλε τον όρο αυτό αλλά θεωρείται πλεονασμός.
[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/06/proedrikodiatagma.pdf”]

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις