Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Η υποψήφια βουλευτής Ζωή Ρούσσου στην Α’ Πειραιά με τη ΝΔ μιλάει στο newsit.gr

Εκλογές 2019: Η υποψήφια βουλευτής Ζωή Ρούσσου στην Α’ Πειραιά με τη ΝΔ μιλάει στο newsit.gr

Για τις προτεραιότητές της και την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική μίλησε στο newsit.gr η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Ά Πειραιά, Ζωή Ρούσσου.

– Κυρία Ρούσσου, είστε μία μάχιμη και αναγνωρισμένη δικηγόρος. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούμαι ως δικηγόρος κύριο μέλημά μου είναι η Δικαιοσύνη. Αυτό κάνω και με την ενασχόλησή μου με την πολιτική, αποβλέπω στην κοινωνική δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι αυτά τα δύο είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν για το καλό των πολιτών. Την καλύτερη Ζωή τους!

– Κατεβαίνετε υποψήφια στην Α περιφέρεια του Πειραιά. Ποια είναι τα προβλήματα του «πρώτου λιμανιού της χώρας» και τι θέλετε να κάνετε αν εκλεγείτε;

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Πειραιάς και οι κάτοικοί του βίωσαν αυτά που βιώνουν οι κάτοικοι σε όλη τη χώρα. Η βαριά φορολογία είχε ως αποτέλεσμα και ο Πειραιάς μας να γεμίσει με κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχω ενεργά και δραστήρια σε συνέδρια και φόρουμ που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ναυτιλίας και του λιμανιού. Να τονίσω όμως ότι στην Α’ περιφέρεια του Πειραιά ανήκουν και τα νησιά Αίγινα, Πόρο, Σπέτσες, Ύδρα, Κύθηρα, Αγκίστρι και Τροιζηνία με τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Τα τελευταία χρόνια επισκέπτομαι συνεχώς τα νησιά μας και έχω καταγράψει λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί τους για τα οποία θα δώσω μάχη με όσους χρειαστεί για να λυθούν και να γίνουν όσα μπορούν και επιβάλλεται για την ανάπτυξή τους.

– Πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές;

Ακράδαντα, αλλά θα σας το πω με άλλον τρόπο. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου όχι μόνα τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης για να κάνει πράξη όσα έχει δεσμευτεί η παράταξή μας και να βγάλει τη χώρα μας από το βάλτο που μας έριξε η προηγούμενη κυβέρνηση. Την τελευταία πενταετία η χώρα μας πήγε πίσω και πήγαν χαμένες οι θυσίες που είχαμε όλοι κάνει. Ναι λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία πρέπει και θα κερδίσει τις εκλογές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση για να πάει η χώρα μπροστά! Το δικό μου όραμα, είναι να βρει ο Πειραιάς και τα νησιά του Αργοσαρωνικού τη θέση που αξίζουν σε μια νέα σελίδα για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας, μετά τα επώδυνα χρόνια της κρίσης. Αρκετά έπαιξαν. Κι επιτρέψτε μου να το πω όπως το νιώθω που είναι και το μήνυμά μου… Εδώ μιλάμε για τη Ζωή μας!

H Zωή Ρούσσου, γεννήθηκε στον Κορυδαλλό και μεγάλωσε στον Πειραιά. Ο πατέρας της Ευάγγελος Ρούσσος καταγόταν από τη Σαντορίνη και η μητέρα της Μαρία Ρούσσου το γένος Μελά κατάγεται από τη Μάνη. Η Ζωή σπούδασε Νομικά, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο, με κατεύθυνση την Πολιτική Επιστήμη και το Φορολογικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Από το 2002 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ασκώντας μάχιμη δικηγορία στην πόλη που μεγάλωσε. Το έτος 2007 παρακολούθησε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πρόγραμμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας. Από το 2008 εργάζεται στη νομική υπηρεσία της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε και από τον Ιούνιο του έτους 2010 στον Οργανισμό Κτηματογράφησης και Χαρτογράφησης Ελλάδος. Είναι αυτοδημιούργητη και η μέχρι σήμερα επιστημονική και επαγγελματική διάκρισή της στην Πειραϊκή κοινωνία έγκειται στην επίμονη, δημιουργική, εφευρετική, δυναμική προσαρμοστικότητά της στις σύγχρονες και καθημερινά μεταβαλλόμενες ασταθείς συνθήκες, τις οποίες αντιμετωπίζει δυναμικά, αξιοποιώντας την αισθητική και την οπτική της σύγχρονης εργαζόμενης Ευρωπαίας Ελληνίδας. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ με τον σύλλογο Νέων και Ασκουμένων Δικηγόρων, τόσο σε Πειραϊκό, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο ομοσπονδίας. Τον Ιούνιο του 2010 εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ της Ε.Κ.Ο Δικηγόρων της Ν.Δ και ανέλαβε τον τομέα των δημοσίων σχέσεων.  Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με την παράταξη «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» με Δήμαρχο το Β. Μιχαλολιάκο. Επίσης Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Επιτροπής Απογραφής του Δήμου Πειραιά, μέλος του Δ.Σ του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά, και μέλος του Δ.Σ του Γηροκομείου Πειραιά. Είναι υπεύθυνη του επιστημονικού τομέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυναικών Μάνης.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις