Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ελευσίνα: “Οι Έλληνες θα δώσουν ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία”!

Εκλογές 2019 – Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ελευσίνα: “Οι Έλληνες θα δώσουν ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία”!

Το κοινωνικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε αναλυτικά ο αρχηγός του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του από την Ελευσίνα, 11 και σήμερα για τις Εκλογές 2019.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στην κοινωνική συνοχή με την ενίσχυση των οικονομικά πιο αδύναμων πολιτών, για το πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και πώς θα τονωθούν τα ατομικά εισοδήματα.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον “Ρουβίκωνα”.

“Τέτοια γκρουπούσκουλα θα τελειώσουν μια και καλή εάν ο λαός μας εμπιστευτεί στις εκλογές” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια της ομιλίας του στην Ελευσίνα, ο πρόεδρος της ΝΔ συνέδεσε την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών, λέγοντας:

Στο κοινωνικό πεδίο αποτυπώνονται οι μεγάλες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που φεύγουν επέβαλλαν 29 νέους φόρους, ενώ εμείς φέρνουμε ελαφρύνσεις, κατάργησαν το ΕΚΑΣ, ενώ εμείς ενισχύουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε τη μεσαία τάξη.

Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται, κάθε χρόνο, και οι μισθοί. Και, ο κατώτερος σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης για Τσίπρα: “Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης”!

“Ο κ. Τσίπρας υψώνει σκιάχτρα, τεχνητούς κινδύνους, χρησιμοποιεί άκρως αποκρουστική φρασεολογία και διαστρεβλώνει τις θέσεις μας. Είμαστε υπέρ της επταήμερης λειτουργίας και όχι της επταήμερης εργασίας”, είπε ο αρχηγός της ΝΔ και σημείωσε “μια φορά ψεύτης , πάντα ψεύτης”. “Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας ψηφίσουν όχι με την καρδιά αλλά με το μυαλό”, προέβλεψε.

“Για να μην ζήσει ο τόπος μια νέα περιπέτεια”, τόνισε, αναφερόμενος στις ημέρες του δημοψηφίσματος του 2015 και το τρίτο μνημόνιο, οι πολίτες θα δώσουν ισχυρή εντολή.

Η Δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητά μας , είπε ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς θέλουμε μια ποιοτική δημόσια υγεία με οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών με επαγγελματικό μάνατζμεντ και σεβασμό στα λεφτά των φορολογουμένων.

Δείτε την ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελευσίνα:

Μητσοτάκης για φόρους, μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες

Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2020 διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ. Αν θέλει να του στείλω το πρόγραμμά μας στο Μαξίμου, αν και δεν θα λαμβάνει για πολύ καιρό αλληλογραφία εκεί, είπε.

Το φορολογικό πακέτο για το οποίο δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιλαμβάνει μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

Μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%, δήλωσε και πρόσθεσε ότι “οι επιχειρηματίες θα πρέπει να πληρώσουν και να βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους τους”.

Προειδοποίησε πως αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν, παλιές συνταγές όπως συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης δεν νοούνται, ούτε συγχωρούνται καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου. Μίλησε για ίδρυση λευκού μητρώου εταιρειών ώστε να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος και κίνητρα στις επιχειρήσεις για πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους.

Για ΕΝΦΙΑ – ΦΠΑ

Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύη και υποχώρηση του ΦΠΑ σε δύο βασικούς συντελεστές 11% και 22% καθώς διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%. Ακόμη, ανέφερε πως ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για όλους εντός διετίας.

Φιλικό πλαίσιο για επενδύσεις με στόχο ισχυρή ανάπτυξη και πολλές νέες δουλειές σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Μίλησε για ιδιωτικές επενδύσεις μέσα από ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο, φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, χαµηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία.

Για τις δημόσιες επενδύσεις είπε ότι θα υπάρξει πλήρης αξιοποίηση του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, των κοινοτικών πόρων και συµπράξεις δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα. Οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες για νέες θέσεις εργασίας, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιδόματα τέκνων – Ανεργία

Επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018 εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πολιτική του για στήριξη των οικογενειών. Τμήμα του σχεδίου είναι η χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες, το οποίο θα λαμβάνουν οι γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Επίσης, μίλησε για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και δέσμευση ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού, το ωράριο των οποίων επεκτείνεται.

Για άμεση χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 800.000 πιο αδύναμους πολίτες μίλησε ο κ. Μητσοτάκης μέσω άμεσης αύξησης στο ένα δισ. ευρώ του προϋπολογισμού. Μεγαλύτερη κάλυψη αριθμού ανέργων μέσω ενίσχυσης του κονδυλίου κατά 200 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε και προώθηση προγράμματος απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους.

Για το πρόβλημα των αστέγων είπε θα αξιοποιηθούν διαθέσιμα ακίνητα, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν χρησιμοποιούνται.

Μητσοτάκης: “Όλοι και όλες στις κάλπες”!

Τέλος, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε προς τους ψηφοφόρους, λέγοντας ότι:

“Από την κάλπη της 7ης Ιουλίου δεν πρέπει να λείψει κανείς, ούτε για χαλαρή ψήφο, ούτε για μπάνια, ούτε για λάθος επιλογές.

Ισχυρή ανάπτυξη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, στις 8 Ιουλίου ξεκινάμε ενωμένοι”, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις