Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Εκλογές 2019: “Μητσοτάκης όπως Μπαμπατζάν”! “Πόλεμος” στην Τουρκία για τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό

Εκλογές 2019: “Μητσοτάκης όπως Μπαμπατζάν”! “Πόλεμος” στην Τουρκία για τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό

Την ώρα που η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να βλέπει με καλό μάτι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση άρχισε ήδη να… κράζει τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό.

Ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρεετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν ο πρώτος ηγέτης που τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να του δώσει συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη του στις εκλογές. Ο Ερντογάν του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» εν όψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Τουρκίας και τόνισε ότι προσβλέπει στην επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη βάση του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου και σε έναν ειλικρινή διάλογο, επωφελή και για τους δύο λαούς.

Ακολούθησε tweet του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στα ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά. Στο μήνυμά του αναφέρει «συγχαίρω ειλικρινά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του επιτυχία. Πιστεύω ότι υπό την ηγεσία του, η φιλία μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού και οι διμερείς μας σχέσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω».

“Κράξιμο” από το CHP

Την ίδια ώρα το CHP εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα. Μάλιστα, σε σελίδα του στο Twitter αναφέρει: “Ο Αλί Μπαμπατζάν της Ελλάδας νίκησε στις εκλογές. Ο άνθρωπος των διεθνών τραπεζών στην Ελλάδα της κρίσης έδιωξε τον Τσίπρα. Είναι αδελφός της Ντόρας Μπακογιάννη, πρώην Υπουργού Εξωτερικών, που είχε σκληρή πολιτική απέναντι στην Τουρκία”.

Ο Αλί Μπαμπατζάν, γεννημένος στις 4 Απριλίου 1967 στην Άγκυρα, είναι Τούρκος πολιτικός. Στις 29 Αυγούστου 2007 διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στη νέα, τότε, κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο πόστο αυτό διαδέχθηκε τον Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος διετέλεσε στην συνέχεια πρόεδρος της χώρας. Πριν γίνει Υπουργός Εξωτερικών, ο Μπαμπατζάν είχε διατελέσει Υπουργός Οικονομίας.

Πρόσφατα, ο Αλί Μπαμπατζάν προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος. Ο άλλοτε συνοδοιπόρος του Ερντογάν ανακοίνωσε ότι με τη στήριξη του πρώην προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιούλ, θα προχωρήσει το ερχόμενο φθινόπωρο στη σύσταση δικού του πολιτικού φορέα. Οι σχετικές διεργασίες φαίνεται πως βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. «Θέλουμε να αναπτύξουμε ένα όραμα παγκοσμίων διαστάσεων», ανέφερε πρόσωπο από το περιβάλλον του πρώην υπουργού.

Μητσοτάκης – Τσίπρας: Τα τουρκικά ΜΜΕ για τις εκλογές στην Ελλάδα

 

CNN Turk: “Ο Μητσοτάκης νικητής των εκλογών στην Ελλάδα”

Milliyet: “Έγινε γνωστός ο νικητής των εκλογών στην Ελλάδα. Η εξουσία άλλαξε χέρια”.

Sozcu: “Απογοήτευση Τσίπρα στις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα”

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις