Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Μπακογιάννης: «Θα κόψουμε το λαιμό μας να κάνουμε τη δουλειά μας»

Εκλογές 2019 – Μπακογιάννης: «Θα κόψουμε το λαιμό μας να κάνουμε τη δουλειά μας»

«Ό,τι είναι εντός των χωρικών ορίων του Δήμου της Αθήνας, είτε είναι δρόμοι, είτε είναι νησίδες, είτε είναι διαβάσεις, είτε είναι πεζοδρόμια, να πάει στο Δήμο της Αθήνας. Και από εκεί και πέρα, εμείς θα κόψουμε το λαιμό μας, να κάνουμε τη δουλειά μας. Να ξέρουν και οι δημότες από ποιον να ζητάνε λογαριασμό», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Δηλαδή, βγαίνει ο Μπακογιάννης και ο κάθε Μπακογιάννης, που είναι στις εκλογές και κάνει τον ωραίο; Όχι, μεγάλε. Έλα εδώ μετά, να σε δούμε πώς θα κάνεις τη δουλειά», πρόσθεσε τονίζοντας πως εδώ και σχεδόν 10 χρόνια που είναι στη αυτοδιοίκηση έχει μια απλή και ξεκάθαρη λογική που λέει ότι «ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για όλα και υπόλογος σε όλους. Ο Δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει τον τροχονόμο. Δεν μπορεί να κάθεται πίσω από ένα μεγάλο γραφείο και να λέει ‘άρθρο 5, παράγραφος 3 δεν είναι δική μου δουλειά, ας το κάνει κάποιος άλλος’ και μετά να εξαντλείται στο να βγαίνει, να κάνει καταγγελίες. Πρέπει, εφόσον χρειαστεί, να υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του, μαχητικά, ακόμη και πειρατικά».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων μεταξύ άλλων τόνισε «η πόλη σήμερα χρειάζεται ένα θετικό ηλεκτροσόκ» και δίνοντας ένα παράδειγμα είπε για το ιστορικό τρίγωνο ότι «πρέπει να πάρουμε τώρα τη γενναία απόφαση να το κλείσουμε στην κυκλοφορία».

Επιπλέον ανέφερε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» είναι ολοκληρωμένο και ύψους 573 εκ ευρώ υπογραμμίζοντας: «Λέμε ότι σημασία δεν έχει μόνο τι θέλεις να κάνεις. Σημασία έχει πως θα το κάνεις, και βεβαίως πόσο θα κοστίσει. Έχουμε λοιπόν κάτσει κάτω και τα έχουμε μετρήσει. Τι χρειαζόμαστε και κυρίως από πού θα βρούμε τα λεφτά. Ποιες θα είναι η οι πηγές χρηματοδότησης».

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις