Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Ο Γιώργος Αρβανιτίδης μιλάει στο newsit.gr

Εκλογές 2019: Ο Γιώργος Αρβανιτίδης μιλάει στο newsit.gr

Η εκλογική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής μπορεί να καθορίσει τις μετεκλογικές εξελίξεις επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής της Β Θεσσαλονίκης με το ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης επισημαίνει ακόμα ότι «η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις και ότι οι ισχνές αυτοδυναμίες δεν είναι λύση».

– Όλοι προεξοφλούν ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία. Αν παρ όλα αυτά δεν καταφέρει να πάρει το ποσοστό που θα της δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ τι θα κάνει; Θα συνεργαστείτε με τη ΝΔ;

– Την απάντηση με ποιόν θα συνεργαστούμε θα τη δώσουν πρώτα απ’ όλα οι πολίτες με την ψήφο τους. Αυτοί θα καθορίσουν τη κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων, αυτοί θα αποφασίσουν για το ποια κυβέρνηση θέλουν μετεκλογικά. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στήνουν ένα δικομματικό σκηνικό πόλωσης και διχαστικών αδιεξόδων. Εμείς είμαστε δύναμη ευθύνης. Η χώρα χρειάζεται εκλογές τώρα και μετεκλογική σταθερότητα με κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, με προοδευτικό πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, για να οδηγήσει την Ελλάδα επιτέλους στην ανάπτυξη και την έξοδο από την πολύχρονη κρίση. Πιστεύουμε πως θα λάβουμε την 3η Εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, εφόσον αποτύχουν, που είναι και το πιθανότερο, οι δύο πρώτες.

Εκεί θα θέσουμε όλο το πλαίσιο της δικής μας πρότασης, για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης των δημοκρατικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, επάνω σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα – σχέδιο, το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ.

– Με βάση το πρόγραμμα του κόμματος σας θεωρείτε ότι εχετε περισσότερα κοινά σημεία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ;

Σημεία του σχεδίου έχουμε καταθέσει ήδη με προτάσεις νόμων και έχουν παρουσιαστεί από τη πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά. Οι προτάσεις αφορούν ένα ευρύ πρόγραμμα αλλαγών, στην οικονομία, το κράτος, τη φορολογία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος. Με βάση αυτή την πρόταση θα κληθούν οι άλλοι να απαντήσουν αν συμφωνούν ή όχι και να πάρουν θέση.  Συνεπώς το ερώτημα θα τεθεί σε αυτούς κι όχι σε εμάς. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η εκλογική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής ώστε να μπορεί να καθορίσει τις μετεκλογικές εξελίξεις. Η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις. Οι ισχνές αυτοδυναμίες δεν είναι λύση. Μετά τις εκλογές πρέπει σε αυτή την προσπάθεια και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του. Ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να επιβάλει ένα πρόγραμμα σε προοδευτική κατεύθυνση. Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε ντε και καλά στην κυβέρνηση. Μας ενδιαφέρει όμως το μέλλον της χώρας και οι λύσεις υπέρ του πολίτη. Και πρέπει να έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε αυτές τις λύσεις.

– Παρά τις προσδοκίες σας οι δημοσκοπήσεις σας εμφανίζουν πολύ κάτω από τα διψήφια νούμερα τα οποία προσδοκάτε να πάρετε στις εκλογές.

Είναι πολύ σημαντικό ότι το Κίνημα Αλλαγής εμφανίστηκε στις ευρωεκλογές η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας . Τώρα επιδιώκουμε την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή μας. Τα όρια εκλογικής επιρροής είναι αρκετά υψηλά και μπορούν να μετασχηματιστούν σε ψήφο. Σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων προσβλέπει σε εμάς και είναι στο χέρι μας να τον κερδίσουμε. Υπήρξε ένα χρονικό διάστημα, μετά την διαδικασία εκλογής Επικεφαλής, όπου ασχοληθήκαμε σε μεγάλο βαθμό με τα εσωκομματικά μας, την συγκρότηση μας δηλαδή σε ενιαίο κόμμα και το ιδρυτικό μας Συνέδριο. Αυτό επηρέασε φυσιολογικά την εξωστρεφή πολιτική μας δράση, ήταν όμως απολύτως αναγκαίο. Το προς στιγμή, χαμένο έδαφος πρέπει να το κερδίζουμε καθημερινά με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες, τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας σε όλοι την Ελλάδα, όπου παρουσιάζουμε τις πολιτικές μας θέσεις και το πρόγραμμα μας.

-Η πολυφωνία στο Κίνημα Αλλαγής δεν είναι εστία προβλημάτων;

Προχωράμε βήμα-βήμα με σταθερότητα και σοβαρότητα. Η προσπάθεια μας θα ολοκληρωθεί στις βουλευτικές και το αποτέλεσμα που θα φέρουμε θα είναι θετική έκπληξη. Είμαστε ένας νέος πολιτικός φορέας που προέκυψε από την ενοποίηση διαφορετικών δυνάμεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού κέντρου, της ανανεωτικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας. Έχουμε κατακτήσει ήδη πολλά στην κατεύθυνση της ενότητας στο πολιτικό, προγραμματικό και οργανωτικό πεδίο. Διαμορφώνουμε καθημερινά, με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες και τον αντιπολιτευτικό μας λόγο, το πολιτικό μας στίγμα. Προσπαθούμε ώστε η δημιουργική συζήτηση και η σύνθεση των απόψεων να δίνει δύναμη, ευρύτητα πολιτική και αντιπροσωπευτική στις κοινωνικές δυνάμεις τις οποίες εκπροσωπούμε. Να είμαστε πολυσυλλεκτικοί. Για να κάνω μια αναφορά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ θυμάστε ότι στις τάξεις του υπήρχαν από τον Μάρκο Βαφειάδη έως τον Στέλιο Παπαθεμελή. Είμαστε ένας πολιτικός φορέας βαθιά δημοκρατικός, ανοικτός στην κοινωνία και τα κινήματα και γι’ αυτό θα λειτουργούμε πάντα με τάσεις και ελεύθερη διακίνηση των απόψεων και των ιδεών.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις