Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

Εκλογές 2019: Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

Ένα φυλλάδιο 18 σελίδων με το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ «Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε» είναι αυτό που συνοψίζει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε στον «Ελληνικό Κόσμο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως εξήγησε μάλιστα στο ακροατήριό του, η επιλογή του να μιλήσει με λευκό πουκάμισο και σηκωμένα μανίκια ήταν απολύτως συμβολική, για να δείξει ότι «φοράμε τη στολή εργασίας και τα κοστούμια μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμη».

Στο φυλλάδιο περιγράφονται οι βασικές δεσμεύσεις της ΝΔ για την οικονομία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση του ΦΠΑ και του φόρου επιχειρήσεων, ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ κτλ. Επίσης, θεσμικές αλλαγές και παρεμβάσεις, όπως δράσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η μείωση των εισφορών για την κύρια σύνταξη, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 730 ευρώ, η σταδιακή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, η στήριξη των νέων οικογενειών κτλ. Στόχος είναι, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η στήριξη της μεσαίας τάξης και η μείωση των φορολογικών βαρών για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Βασικό σημείο των κυβερνητικών θέσεων της ΝΔ αποτελεί, επίσης, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και συγκεκριμένα στα τέλη του 2023 οι άνεργοι να έχουν μειωθεί από 850.000 σήμερα σε 560.000. Για το λόγο αυτό, ανακοίνωσε π.χ. μέτρα για την οικοδομική δραστηριότητα (πάγωμα ΦΠΑ και φόρου υπεραξίας για τρία χρόνια), με στόχο τη δημιουργία 37.000 θέσεων εργασίας.

Στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνονται, όμως, και δράσεις για την υγεία, όπως δωρεάν πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων. Επίσης, κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και στην παιδεία η δημιουργία πρότυπων σχολείων σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, διότι οι κάλπες είναι άδειες και δεν είναι μισογεμάτες από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών»

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του ως «Συμφωνία Αλήθειας», η ΝΔ έχει επιλέξει να μιλήσει με στοιχεία και προτάσεις για το μέλλον κι έχει θέσει ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα του δημόσιου βίου. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει δουλευτεί εδώ και πάρα πολύ καιρό για κάθε κλάδο και τομέα, ενώ σύντομα θα παρουσιάσει σε εκδήλωση στην Ελευσίνα το «κοινωνικό συμβόλαιο» που υπόσχεται η ΝΔ ανάμεσα σε εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Τον πρόεδρο της ΝΔ προλόγισε η νεότερη υποψήφια βουλευτής της ΝΔ. Πρόκειται για την 25χρονη Ελένη Ταπεινού, η οποία έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της πριν από λίγο καιρό στην Πληροφορική και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και διεκδικεί την εκλογή της στην περιφέρεια Αχαΐας.

Κλείνοντας, σε ό,τι αφορά την εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, διότι οι κάλπες είναι άδειες και δεν είναι μισογεμάτες από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών». Πρόσθεσε πως «στις 7 Ιουλίου ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το τιμόνι της Ελλάδας σε ένα χέρι δυνατό και γι’ αυτό ζητήσαμε ισχυρή εντολή. Γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλες περιπέτειες. Θέλει και μπορεί να πάει ενωμένη μπροστά». Κάλεσε τέλος όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές, «να ενωθούμε σε ένα μεγάλο ρεύμα αναγέννησης. Διότι η πατρίδα δεν θέλει νέα πειράματα και χαμένες ευκαιρίες», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δείτε όλο το πρόγραμμα της ΝΔ για τις εκλογές

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/06/ND-programa145x21-web.pdf” title=”ND-programa145x21 web”]

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις