Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Όλα έτοιμα για την κάλπη – Πότε θα ξέρουμε το αποτέλεσμα

Εκλογές 2019: Όλα έτοιμα για την κάλπη – Πότε θα ξέρουμε το αποτέλεσμα

Όλα είναι έτοιμα στο Ζάππειο για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.
Μεγάλο ενδιαφέρον από διεθνή ΜΜΕ για τις εκλογές.
Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα από το newsit.gr.
Το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι γνωστό περί τις 21:30 – 22:00.

Λίγες ώρες έμειναν για τις εκλογές και στο Ζάπειο Μέγαρο είναι όλα έτοιμα για την μετάδοση των αποτελεσμάτων και για την υποδοχή των εκπροσώπων του Τύπου από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Στη μάχη της ενημέρωσης και το newsit.gr όπου θα μεταδώσει λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία ενημερώνοντας έγκαιρα και έγκυρα τους αναγνώστες του.

Το ενδιαφέρον για τις ελληνικές εκλογές είναι μεγάλο και πολλά διεθνή πρακτορεία ενημέρωσης, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι από την Ευρώπη, την ομογένεια, αλλά και από την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Λατινική Αμερική, θα βρίσκονται αύριο στις αίθουσες του Ζαππείου, όπου έχει διαμορφωθεί το Κέντρο Τύπου, που θα λειτουργήσει, για πρώτη φορά, υπό την εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Θα υπάρχουν ακόμα και 20 ειδικοί απεσταλμένοι από την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Λατινική Αμερική, τα Βαλκάνια και την Τουρκία.

ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ 2019 – ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα από το newsit.gr

Την βραδιά των εκλογών τα αποτελέσματα εκλογών 2019, λεπτό προς λεπτό από το newsit.gr. Όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του newsit.gr επί ποδός θα καλύψει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις. Με κάθε τρόπο θα σας μεταφέρουμε εύκολα και γρήγορα την ροή αποτελεσμάτων από όλη την Ελλάδα. Αποκλειστικά θέματα, ρεπορτάζ, παρασκήνιο, αλλά και η συμπεριφορά των χρηστών στα social media θα αποτελέσουν το «μενού» της ενημέρωσης που θα προσφέρει στους χρήστες του διαδικτύου το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site της χώρας.

Με την ταχύτητα και την εγκυρότητα του Newsit.gr, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα για το τι συμβαίνει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής, όπου θα προβληθεί και το exit poll από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και την εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών 2019 λίγο αργότερα, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών. Μέσα από την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, θα μπορείτε γρήγορα και απλά να δείτε την διαφορά ανάμεσα στα κόμματα στις ευρωεκλογές αλλά και ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με άλλα λόγια θα έχετε τα αποτελέσματα εκλογών στο πιάτο σας!

Κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, το newsit.gr θα καταγράφει την σταδιακή ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας.

Συντομότερη έκδοση αποτελεσμάτων στις εκλογές

Τεχνολογικές καινοτομίες στη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων για την ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα τη συντόμευση της έκδοσης του ασφαλούς αποτελέσματος, ανακοίνωσαν το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic.

Κυριότερη καινοτομία είναι η προμήθεια των δικαστικών αντιπροσώπων με 12.000 συσκευές τάμπλετ με ειδικά διαμορφωμένο λογισμικό, μέσω των οποίων θα στέλνονται άμεσα τα αποτελέσματα στην εταιρεία, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους αναμονής για μια ασφαλή πρόβλεψη τόσο των εκλογικών αναμετρήσεων όσο και για της σταυροδοσίας των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τις εταιρείας, με το σύστημα αυτό το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι γνωστό περί τις 21:30 – 22:00, ενώ γρήγορη επίσης αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων για το σύνολο των περιφερειών, καθώς και για τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Πατρέων, Λάρισας και Ηρακλείου Κρήτης.

Θα διανεμηθούν συνολικά 9.600 συσκευές τάμπλετ στους δικαστικούς αντιπροσώπους όλων των εκλογικών τμημάτων της περιφέρειας Αττικής και άλλα 2.400 σε επιλεγμένα τμήματα στην υπόλοιπη χώρα, όπου θα χρησιμοποιηθούν και τα 4.700 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για την ασφαλή μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Ενδεικτικό της ταχύτητας που εξασφαλίζει η συγκεκριμένη καινοτομία είναι η περίπτωση της Β’ εκλογικής περιφέρειας Πειραιά, στις βουλευτικές εκλογές του 2015 όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά το σύστημα. Ενώ σε προηγούμενες αναμετρήσεις για την ενσωμάτωση του 100% των τμημάτων απαιτήθηκαν πάνω από τέσσερις ώρες, μέσω τάμπλετ ο σχετικός χρόνος μειώθηκε στη 1 ώρα και 36 λεπτά.

Στις 19:00 ακριβώς το newsit.gr θα μεταδώσει το Exit Poll 2019 των δημοσκοπικών εταιρειών, ενώ αμέσως μετά θα αρχίσει και η μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και τις Περιφεριακές εκλογές 2019, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και με την υποστήριξη της Singularlogic.

Δείτε εδώ αμέσως μετά τις 19.00 τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ, λεπτό προς λεπτό, και διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις