Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Βέμπερ: “Ο Μητσοτάκης είναι ο επόμενος πρωθυπουργός”!

Μητσοτάκης
Intime News

Νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ζάππειο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι πρέπει όλη η Ευρώπη ν’ αντιμετωπίσει την απειλή του λαϊκισμού και τους κινδύνους της δημαγωγίας και του εθνικισμού, προκειμένου η Ευρώπη να μη μετατραπεί σε μια κλειστή και φοβική ήπειρο. Ειδικά δε για τον πρωθυπουργό, άφησε αιχμές πως ο κ. Βέμπερ “γνωρίζει από πρώτο χέρι τι πήγε να κάνει ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα”, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζει τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ως εχθρό της Ελλάδας διότι “αντιτάχθηκε στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης που κόστισε 100 δις ευρώ”.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “όσα ψέματα και να πει ο κ. Τσίπρας για τον κ. Βέμπερ, η αλήθεια λέει ότι εκείνος (σ.σ.: ο κ. Βέμπερ) τάσσεται υπέρ της προστασίας και στήριξης των ελληνικών συνόρων με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Αποκάλεσε δε το στέλεχος του Λαϊκού Κόμματος ως “φίλο της Ελλάδας” και “σίγουρη επιλογή για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν”, ενώ ξεκαθάρισε ότι “στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, με την προοπτική μείωσης των δυσβάστακτων στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα”.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση όπως μεταδόθηκε από τον λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook

Live | Επίσημη τελετή έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του Manfred Weber

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Dienstag, 23. April 2019

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Βέμπερ υπογράμμισε ότι “πρέπει να τεθούν στο περιθώριο οι δυνάμεις του λαϊκισμού και των άκρων” κι έστειλε έμμεσο μήνυμα στους ψηφοφόρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, λέγοντας πως “δεν θα πρέπει να ψηφίζουν εκείνους που δεν μπορούν να προσφέρουν όσα υπόσχονται”.

Μητσοτάκης

Χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη ως “τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας”, ενώ τόνισε ότι οι πυλώνες του προγράμματός του θα είναι τρεις: η δυνατή και ασφαλής Ευρώπη, η έξυπνη Ευρώπη και η ευγενής Ευρώπη που είναι υπεύθυνη για το περιβάλλον. Πρόσθεσε ότι για την κοινή πρόκληση του μεταναστευτικού ο στόχος είναι η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων μέσω της Frontex και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Τέλος, στηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη και το σχέδιό του για την οικονομία, ο κ. Βέμπερ υποστήριξε ότι με το ΕΛΚ μπορεί ν’ ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην Ελλάδα, με επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές, αφού στόχος είναι πανευρωπαϊκά – όπως είπε – να δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας.

Φωτογραφίες: Intime

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις