Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελληνοτουρκικά και οικονομία κυριάρχησαν στο debate Αχτσιόγλου – Δένδια στο newsit.gr

Ελληνοτουρκικά και οικονομία κυριάρχησαν στο debate Αχτσιόγλου – Δένδια στο newsit.gr

Έφη Αχτσιόγλου και Νίκος Δένδιας αναμετρήθηκαν σήμερα πολιτικά σε ένα ακόμα debate του newsit.gr και απάντησαν στα δικά σας ερωτήματα.

Για σχεδόν μια ώρα η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νίκος Δένδιας συζήτησαν για όλα ξεκινώντας από τα ελληνοτουρκικά και καταλήγοντας στην οικονομία. Η κα Αχτσιόγλου αναφερόμενη στην συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας είπε ότι υπάρχει μια συντονισμένη αντίδραση από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Είπε ακόμα ότι υπάρχει το αίτημα της Ελλάδας για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία το οποίο και έγινε δεκτό. «Το πότε θα συγκεκριμενοποιηθούν αυτά τα μέτρα δεν εξαρτάται από εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα και ότι από την Ευρώπη δεν περιμένουμε κυρώσεις. Αυτό που περιμένουμε να πάρει η κυβέρνηση είναι μια καταδίκη σε λεκτικό επίπεδο». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν θα ήθελε να δει προσπάθεια εκμετάλλευσης της έντασης εσωτερικά. Η κα Αχτσιόγλου τόνισε ότι αν η Τουρκία προχωρήσει σε επιθετική κίνηση προς την Ελλάδα αυτό θα την οδηγήσει σε διεθνή απομόνωση.

Δείτε όλο το debate της Έφης Αχτσιόγλου με το Νίκο Δένδια

Το debate κινήθηκε εκτός από τα ελληνοτουρκικά και σε θέματα οικονομίας αφού εκεί περιστράφηκαν και τα περισσότερα ερωτήματα που έστειλαν οι αναγνώστες του newsit.gr. Τα περισσότερα αφορούσαν σε φόρους, εισφορές και δημόσιο. Η Έφη Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε ότι για το 209 ό,τι έχει νομοθετηθεί είναι εντός του δημοσιονομικού χώρου. Για το δημόσιο ο Νίκος Δένδιας είπε ότι υπάρχει η δέσμευση του ένα προς πέντε δηλαδή για κάθε πέντε αποχωρήσεις θα γίνεται μια πρόσληψη.

Εκλογές Τελευταίες ειδήσεις